Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amikor először ültetek EGYEDÜL...

Amikor először ültetek EGYEDÜL volán mögé, akkor ti is féltetek? Biztosak voltatok magatokban? Sose hezitáltatok?

Figyelt kérdés

Én 8 éve tettem le a jogsit és letétel után sose vezettem, hiába könyörgött párom. Ráadásul ő hülyének is néz és mindig odaböki nekem,hogy milyen nyomi vagyok és hogy mitől félek már???

Engem a tudat,hogy egyedül maradok a kocsiban és minden felmerülő problémával, akadállyal totál megrémiszt! Úgy érzem,mintha a kocsi valami természetfeletti lény lenne velem szemben. :D

Vajon hogy tudnám legyőzni ezt a félelmet,hogy egyedül képes legyek helyt állni és elvezetni A pontból B pontba?

2015. jan. 28. 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kijött a jogosítványom, előtte pár héttel vettük meg azt az autót, egy opel corsa b-t, ami papíron szüleimé, gyakorlatilag az enyém, én opel astra-n tanultam vezetni, másnap elmentem kocsival iskolába, az első 50 km-re. Gyakorlatilag 2-3 nap jártam kocsival 50 km-re, így ezen a kocsin tanultam meg igazán vezetni. Én szerettem volna a corsa-t, hogy ilyent vegyünk. Nem viccelek, max 70-el mentem, persze mindenki megelőzött a városon kívül, de nem érdekelt, első a biztonság. Kezdetben városban sem mentem 40 felé, mert annyi mindenre koncentráltam. Ahogy nőtt a rutin, tapasztalat, úgy lettem bátrabb.Rettegtem az első úttól, de nem volt más választásom.
2015. jan. 28. 20:12
 2/11 anonim válasza:
Nekem motoros jogsim van. Novemberben lett meg. Azóta tesóm motorjával járok. Féltem, nagyon :D igazándiból már csillapodott, de el nem múlt :| csináld azt, hogy csak egy pár apró kört mész a ház körül :)
2015. jan. 28. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:

Én is ebben a cipőben járok... Egyelőre csak a környéken megyek pár kört, ill. a közelben, pár km-re, tök egyszerű és ismert útvonalon. Ezt szerintem simán megpróbálhatod, aztán növeled a távolságot. Én pl. olyan alapdolgokra jövök rá itt a környéken, amikre valóban jobb forgalom nélkül :D

Konkrétan milyen problémáktól félsz?

2015. jan. 28. 21:04
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítő válaszokat!:)

"Jó" hallani, hogy más is fél/félt.

Az utolsó kommentelő kérdésére válaszolva, hogy mitől is félek? Talán attól legjobban,hogy egymagam maradok a kocsiban és onnantól teljesen a magam ura leszek,ami engem félelemmel tölt el. Úgy érzem,hogyha nem lesz mellettem valaki,akkor hibázok. Váltásoktól is nagyon félek.

Párom mondta,hogy menjünk át a szomszéd faluba (10 km), ott lesz mellettem,de megijedtem ettől is. Nincs az ő oldalán se gáz,se fék és egyből azzal támadtam,hogy mi lesz, ha hibázok?? Akkor ki segít hirtelen korrigálni?! Most ez hülyén fog hangzani,de attól félek,hogy ki fut a kocsi a lábam alól, hogy nem tudom kordában tartani...Tudom, ez a mondatom egy rutinos vezetőt most biztos kiakasztott. De nekem ez a fő félelmem talán.

2015. jan. 29. 10:52
 5/11 anonim válasza:
2. Vagyok!:) Ne félj, kicsi sebesség, odafigyelés, magabiztosság! Nem lesz baj! Na meg igazából a bárátnőd oda tud nyúlni a kormányhoz, kéziféket is be tudja húzni ha nagy a baj. De nem lesz az. Hidd el én is rettegtem. Nagyonnagyon rettegtem. Aztán beilleszkedsz. Menni fog ha hiszel magadban :)
2015. jan. 29. 19:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást ismét! :)

Úgy érzem tavasszal erőt veszek magamon!

Amúgy én vagyok a lány. :) Ez szerintem a jobbik eset. Az elég gázosabb szituáció lenne,ha a fiú lenne ilyen gyámoltalan. :)

2015. jan. 30. 09:28
 7/11 anonim ***** válasza:

" Na meg igazából a bárátnőd oda tud nyúlni a kormányhoz, kéziféket is be tudja húzni ha nagy a baj."

Azért ez elég vicces, hogy ha komolyan fiúnak gondoltad a kérdezőt, pedig nyilvánvalóan egy aggódó leány. :-D

2015. febr. 1. 02:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Igeeen :) Teljes mértékben egy aggódó lány vagyok. :D ... a fiúk remélem nem esnek ilyen kétségbe, ha vezetésről van szó. Szerintem az már kissé cinkes lenne :D
2015. febr. 1. 18:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 3. vagyok. A hétvégén gyakoroltam, és már elmentem egyedül 4 km messzire :D Kicsit remegtem, de nem volt gond. Én igazából attól félek, hogy ha rossz sebességbe kapcsolok vissza lassításkor - vagy nem kapcsolok vissza vagy nem tudom :D , akkor lefulladok. Kanyarodással is gondok vannak, nem tudom pontosan, hogy mikor lassítsak, milyen ívben vegyem be a kanyart. Nem volt még gond ezzel, de amikor nem egyedül vezettem, szóltak, hogy másképp csináljam.. A múltkor sajnos lefulladtam, mert egy kanyarnál nagyon lelassultam, és kettesben voltam. Dudáltak, és egy autó idegbetegen kielőzött, átment a piroson, majd balra fordult indexelés nélkül. Én kitettem a t betűt, és a forgalom is gyér volt (nem csúcsforgalomban fogok gyakorolni), mégis.. :( Érthető persze, hogy így reagálnak mások, de nincs más módja, hogy belejöjjek.. A kedvemet nem vette el az eset, de mindenki biztonságának érdekében felmérem, hogy mikor és hova és milyen útvonalon indulhatok el egyedül, vagy segítséggel. Neked az segítene, hogy bejárjátok jó sokszor azt az útvonalat, majd egyedül megpróbálod mondjuk hajnalban, amikor nincs forgalom? Aztán fokozatosan, egyre nagyobb forgalomban. HA MEg tudjátok oldani, mehet előtted is, utánad is valaki, legalább első alkalommal. Aztán ha úgy érzed, mehetsz egyedül is. :)
2015. febr. 2. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Hú, jó nagy katyvaszt írtam, most, hogy visszaolvastam. A lényeg, hogy egyedül még nem volt gond, a lefulladás akkor történt pont, amikor ült mellettem valaki :D
2015. febr. 2. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!