Friss jogsival hogy kezdenétek neki a vezetésnek saját autón?
Mi az amire figyelj? Minden.
Figyelni kell mindenre amire az oktatás alatt kellett. Plusz fokozottan figyelj azokra a dolgokra amikre az oktatás alatt nem figyeltél és hibáztál.
Amúgy kis forgalom, ismert útvonalak, GPS (nem ész nélkül), sok gyakorlás.
Milyen segitségre számítanál?
Lefulladás ellen nincs segitség, a forgalom figyelésében esetleg segithetne valaki, de az is kétes...
Egyedül kezdtem én is a vezetést, kezdetben ismert, és nem túl forgalmas utakon, majd egyre messzebbre autóztam.
Amit érdemes észben tartani, az a kifáradás lehetősége, ne indulj el nagy távolságra "kirándulni", amig nem tudod, mennyit bírsz koncentrálni, ne otthontól 100 kilométerre döbbenj rá, hogy elfáradtál, nem tudsz figyelni (olyankor megállsz, és pihensz)
Nekem a jogsi után 1 évvel lett autóm. Senki nem ült mellettem. Első 2 hétben azt gondoltam, hogy nem is nekem való ez. Bénáztam, féltem stb. Aztán nekiálltam akkor vezetni mikor kisebb a forgalom, hogy legyen rutin.
Valahogy belejöttem, megkedveltem. Azóta már vezettem 50 ezer km-t és nem parázok egyáltalán. Szal a lényeg, hogy állj neki minél többet vezetni, mert ha nem csinálod akkor sose alakul ki a rutin.
Kedves "??? Hogy lett meg a forgalmid"
Nem azt mondtam nem tudok vezetni hanem amióta meg van a jogosítványom egy éve nem vezettem... tehát annak ellenére, hogy amikor tanultam elsőre meg lett minden kijöttem a gyakorlatból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!