17 évesen való jogsi hogy van most? Lehet egyedül vezetni vagy csak 18+os jogsival rendelkezö mellett?
Figyelt kérdés
Nyáron töltöm a 17-et, mindenképpen kéne nekem a jogsi mert szeretnék dolgozni, és nem tudom hogy most lehet-e szabadon vezetni vagy kell-e hogy mellettem legyen egy jogsis aki 18 felett van? Valaki tudja?2021. febr. 12. 19:42
1/13 anonim válasza:
én tudom
nem kell, ahogy megvan a jogdid vezethetsz egyedül
de ha ennek nem bírtál utána nézni, akkor nem tudom ki kell-e téged engedni a forgalomba
2/13 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint mindig: ha megvan a jogsi, akkor vezethetsz egyedül.
Soha nem kellett 18 év feletti jogsival rendelkező utas.
Annyi van, hogy 18 éves korodig csak belföldön vezethetsz.
3/13 anonim válasza:
Angliában élsz?
Ott van ilyen, hogy (jó drágán biztosítva) a tanuló kivált egy "provisional" jogsit, amivel tanulhat bárkivel, saját autón.
Magyarországon hivatalos oktatóval vezethetsz csak, átalakított autóban.
4/13 anonim válasza:
Ha megszerezted a jogosítványt, vezethetsz 18 éves kor alatt egyedül, de csak belföldön, külföldön csak 18 felett.
5/13 anonim válasza:
Csak megerősíteni tudom a többi válaszadót. Én is 17 évesen tettem le a forgalmi vizsgát, és azt követően általában mindig egyedül közlekedtem.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is így tudtam, de páran mondták hogy van ez a dolog amit írtam 18 alatt, de úgylátszik csak a hülyeséget mondták
2021. febr. 12. 20:22
7/13 anonim válasza:
Dolgozni viszont nem igen fogsz tudni vele... normálisabb helyeken elvárják a 2 éves jogsit. Ha csak munkába járni kell akkor nem szóltam😅
8/13 A kérdező kommentje:
Mivel 17 vagyok, nyáron szeretnék pizzát kihordani. Ahhoz szerintem jó lehet, hiszen azért nem egy komoly fuvarozós cégröl lenne szó, bár nem tudom
2021. febr. 12. 20:36
9/13 anonim válasza:
17 évesen nem vennének fel saját alkalmazottként, hanem szerződéssel dolgoznál vállalkozóként.
Ahhoz úgy tudom kell a 18 életév.
10/13 anonim válasza:
Ha megvan akkor megvan és mehetsz egyedül vele. Annyi a különbség ha 17 évesen csinálod, hogy amíg nem múlsz el 18 addig nem mehetsz külföldre, mert a legtöbb (mellettünk lévő) országban csak 18-tól ismerik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!