Elegem van a használt autókból..érdemes inkább újat venni?
Egy Seat cordobam van most…nagyon szeretem, talán eddig ez tetszik a legjobban ami eddig volt, de ezzel is kivan már a f…om…170 ezer km van benne, de minden hónapban azért el-el durran rá 40-50 ezer (nyilván nem a tankolásra gondolok).
Ha nem ez akkor az a baja…meg csinálok rajta valamit…jön a következő baj..néha ha valami durvább van 100 ezrek mennek el. Tudom nem nagy pénz ahhoz képest. De hogy mindig van valami…
És ráadásul elegem van abból hogy nekem ehhez “értenem kell” mindig figyelni minden fost rajta…
És tudom hogy hiába veszek másikat ugyan ilyen szar lesz vagy szarabb…kb a lottó ötöst könnyebb megnyerni mint egy normális autót használtan venni.
Most is úgy hogy amúgy minden okes rajta 50 ezer el fog menni rá..na és elegem van már.
Annyit akarok hogy be ülök és kész (nyilván a kötelező dolgokra ugyan úgy költők) de hogy minden hónapban van valami…elegem van.
Jobb inkább egy újat venni? Megjegyzem hitelre vennék ha vennék is.
Hát hitelre autót nem a legnagyobb ötlet.
Az új autót meg hordhatod a márkaszervizbe még egy olajcserére is, ha a garanciát nem akarod bukni.
Használtból is lehet jót venni, persze kell hozzá szerencse is. Nekem öt éve vett használt autómnak semmi baja, leszámítva az olajcserét és néha egy egy kopó alkatrészt.
Lízing kell neked.
A lízingelő cég állja a szervízt, te "csak" a törlesztőt és a lízing díját állod.
Még kerékcserét is ők intézik
Használttal nekem eddig mindig szerencsém volt. Sosem nyúltam bele szopórollerbe és semmilyen nagy turpisság nem derült ki utólag.
Ellenben új autóval rengeteg garanciális problémám volt. 28.000 km-rel már szanaszét kellett bontani a motort. Ez alatt több alkalommal pedig napokig buszozhattam. A helyi márkaszerviz is töketlenkedik. Pl volt hogy tanulókkal emeltették a kocsit, akik sikeresen összetörték, mert nem oda tették a csápot, ahova kellett volna. Utána persze ingyen javították, de nem azért rendeltem új autót, hogy legyen egy összetört, javított.
De ez persze csak egy eset a sok közül. Én így jártam. Nem törvényszerű, hogy másnál is így lesz.
HA tudsz venni vegyél újat.
Én nekem csak új autóim voltak mindíg és nem volt szinte soha semmi baj velük.
Én úgy vagyok hogy inkább olcsóbb , de új legyen.
Nem kell hiper szupernek mondott, bőr belsős drága autó.
Olyat vettem amit nem sajnáltam ha a gyerek beül sáros cipőben és egy vizes ronggyal ki is takarítottam.
Csak nálunk még azért próbálják megmutatni sokan hogy ők aztán milyen prémiumot tudnak megvenni, aztán a fenn tartása meg nehéz nekik.
"Jobb inkább egy újat venni?"
Eddig hány éves autókat vettél, kérdező? Lehet fiatalt is venni, nem kell feltétlenül újat.
Én pl. 1 évesen vettem egy használt autót kevés kilométerrel (30 ezer körül), semmi baj nincs vele.
vegyél egy hondát.. vagy ujat vagy pár éveset és a dolgok helyükre kerülnek.
Esetleg mazdát, mert az még egy jó autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!