ORFK beidézett “ Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése ” miatt. Mire számítsak?
Ahogy a címben írtam, berendeltek tanúvallomásra Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú
megsértése okból.
Az idézésen nincs megadva hogy miről van szó pontosan (mi volt a szab.sértés) és nem emlékszem egyáltalán.
Mire számítson ilyenkor az ember?
Hát pár 10k bírságos eset max.
Bemész elmondják mit tettél, elismered, befizeted és mindenki megy a dolgára
Önmagad ellen nem kell tanuskodnod, sem közeli hozzátartozó ellen.
Azt nem tudom, hogy közig bírság mely esetekre vonatkozik.
A bizonyítás az ő dolguk.
@1, azt, hogy mi egy tanúvallomás menete. Szerintem nem nehéz kitalálni.
Illetve az érdekelne még, hogy miért nem adnak semmilyen tájékoztatást a szabálysértésről, lehet-e erről érdeklődni, ha igen milyen módon (telefont nem veszik fel).
Mindenkinek köszönöm a válaszát
@2 - a beküldött videókról valahol van tárhely, vagy ezt "sunyiban" intézik?
Budapesten vezetek leginkább, szabályokat betartom de simán benne van hogy volt valahol egy index kihagyva, vagy egy sárgán átcsúszás pirosba hajlott, őszintén szólva fogalmam sincs. Eddig csak szabálytalan parkolásaim voltak, amikhez írásos vallomást kértek, közeli hozzátartozós blokkolás itt működött. Ennél a szabálytalanságnál viszont nem közlik hogy mi a szabálysértés maga, és egyből idézés van. Érdekes.
Ha voltál, kérlek légy oly jó és írd meg mi történt, okulásképpen nekünk, mert nem igazán tudjuk mi sem, mi lehet ez.
Ha megírod, előre is Thx!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!