Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyári giumi télen?

Nyári giumi télen?

Figyelt kérdés
Mennyire rizikós egy 4x4 es autóval úgy közlekedni -5 fokban, hogy nyári gumiabroncsok vannak rajta? az úton nics hó de hideg van.
febr. 17. 20:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
14%
Jégről hallottál már?
febr. 17. 20:19
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Attól függ, hány éves az a nyári gumi, idővel keménnyé válik mind. Egy féléves nyári gumi van olyan jó, mint egy 5 éves téli, kb.
febr. 17. 20:27
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Én 20 éve nyárigumival járok télen is.Ha havas,jeges az út nem használom az autót.Csak Budapesten járok vele,vidékre csak akkor merészkedek,ha tartósan 5 fok felett van a hőmérséklet.
febr. 17. 20:28
 4/17 A kérdező kommentje:
Sajnos szervizbe kell vigyem. Amúgy én se közlekednék így és nem is közlekedtem azért is tettem fel most ezt a kérdést. Óvatosabb leszek mint máskor, hátha nem csúszok kí.
febr. 17. 20:31
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Száraz, hideg aszfalton rövidebb a fékút nyárival, mint télivel. A napokban nem mond semmilyen csapadékot. Semmi gond nem lesz.
febr. 17. 20:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Száraz úton semmi gond.nagyjából egyforma a fekút a télivel.

Viszont ha eső netalán hó esik katasztrófa.

febr. 17. 20:44
 7/17 anonim ***** válasza:
6%
Szóval benne leszel a tévében.
febr. 17. 20:54
 8/17 anonim ***** válasza:
71%

Régen se volt téli gumi.

Szerintem ha valaki jól vezet, óvatosan közlekedik , figyel a fektavolsagra akkor nincs gond főleg ha rövidtavikra használja.

Viszont a biztosító casco szempontból szivozni fog ha baleset történik es kiderül,hogy a kocsin milyen gumi vam

febr. 17. 21:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Régen se volt téli gumi."

Ez így nem igaz, a régi gumik anyaga és mintázata közelebb állt egy mai négy évszakos abroncshoz.

Nekem ez volt a Wartburg-omon télen-nyáron:

[link]

febr. 17. 22:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az autódtól sokban függ.

Ha egy viszonylag modern, menetstabilizálós 4x4-es, akkor ameddig nem látsz jeget, és figyelsz a tempódra, elvagy. Nekem a hobbiautómat nemrég elő kellett vennem amíg a rendes váratlanul elment egy hét szervizre, azon nyári van (mondjuk abból elég jó, tavalyi Conti SportContact), ráadásul 30 éves elmúlt és hátul hajt - ennek ellenére teljesen jól elvoltam vele, csak persze megfontolt tempóval, és nem most szerveztem kirándulást Dobogókőre.

febr. 17. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!