Érdemes lenne váltanom dízelre?
Munkahely váltás miatt úgy tűnik, hogy ingáznom kell napi 120km-t (plusz az egyéb utak)
Jelenleg egy benzines octaviam van 7-8 litert eszik, de amúgy semmi bajom nincs vele. Volt már dízel autóm annyira nem rajongok értük, de ha anyagilag jobban megérné fenttartani akkor vissza váltanék.
@20
Amúgy mennyi az annyi? Illetve gondolom a skodát eladnád, úgy kalkulálj
“Nme igazán tudom egy munkábajárós autónál mit számít a rajongás, de igen, érdemes, persze, ha tudsz megfelelő autót venni.”
Azt, hogy nem akarok 2-3 autót tartani :)
Őszintén szóval ha dízelt kellene vennem szívesebben vennék 2.0 körülit viszont volt nekem ilyen dízelem 6-7 litereket evett az is.
Volt 1.6tdci focusom 4.5-5.0 literekkel járkáltam vele, de minden kilométert utáltam.
“Amúgy mennyi az annyi? Illetve gondolom a skodát eladnád, úgy kalkulálj”
2.5milla plusz a skoda ára
Milyen skoda ez?
1-2 misi körül ér valószínűleg, 4-5 misi körül pedig már van bőven választék kocsikból, egy hármas prius is belefér, vagy egy skoda rapid ha tetszik a skoda
2006-os Mk1-es 1.8T
Szerintem csak kb 600-800-at kapnék érte.
Hiába vennél kisebb köbcentis benzinest, akkor sem lennél -2 liter fogyasztásban.
A kis kávédaráló motoros 1,4 tsi is 6-ot eszik minimum de inkább több egy kicsivel.
#22: Hát alsó hangol -2 liter, lehet számolgatni, vagy vegyél 1.6-ot. De miért kellene fenntartani 2-3 autót? Vagy annyira rajongsz az octavia-ért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!