Kettesből négyesbe? Mikor lassabban kell haladni akkor játsszak a kuplunggal?
Figyelt kérdés
2kérdésem lenne. Az első az, hogy mikor elindulok és olxan helyen vagyok ahol gyorsabban haladhatok akkorbolyat lehet hogy elindulok és kihagyok pár fokozatot? Vagy gyprsulni fokozatosan lehet? Hogy egyesből kettesbe majd 3 és így tovább? A másik pedig, hogy például leakarok kanyarodni balra, de jönnek még szemben és nekik elsőbbséget kell adnom olyankor látom, hogy ilyen lassan gurulnak az emberek minimálisan , hogy ne kelljem megállni. Azt a kuplumggal csinálják?2023. febr. 18. 18:01
1/16 anonim válasza:
Nagyon jó ötlet kettesből négyesbe alacsony fordulaton erőltetni a motort, csak majd amikor eladod az autót, megjegyzésekbe légy szíves írd már bele, hogy szét van tiporva az autó lelke és a motor olyan kopási állapotban van, mintha tettél volna bele 2 millió kilómétert, hogy véletlen ne én vegyem meg.
2/16 anonim válasza:
#1 Kihagyni egy fokozatot nem egyenesen arányos a motor erőltetésével. Előzésnél visszavágom hármasba, aztán amikor visszatérek a sávba, mehet vissza az 5-ös (nálam legfelső) fokozat.
3/16 anonim válasza:
Felváltásnán nem illik kihagyni fokozatokat, lefelé lehet, de csak a sebességnek megfelelő fokozatba.
4/16 A kérdező kommentje:
Kedves élső! Nincs autóm és még nem is csináltam így. Pont azért kérdeztem, hogy tudjam. :)
2023. febr. 18. 18:25
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És a lassan gurulás? Az, hogy működik?
2023. febr. 18. 18:26
6/16 anonim válasza:
1) Ki szabad hagyni fokozatokat, az a lényeg, hogy normális tartományban maradjon a fordulatszám.
2) Az oktatáson nem fogják szeretni, ha kinyomott kuplunggal gurulsz, de ilyen helyzetben én is szoktam csinálni.
Az oktatáson valószínűleg úgy tanítják majd, hogy megállsz és ha szabad a pálya, akkor elindulsz 1-esből.
7/16 anonim válasza:
Lefelé lehet kihagyni fokozatot. Felfelé nem életszerű. Ha 2-esben elforgatod a motort végtelenig, ott beteheted 4-esbe, csak nincs értelme, cserébe a fogyasztásod is borzasztó lesz és még hülyének is néznek. Ha meg mélyebb fordulaton teszed be és onnan gyorsítanál, elpusztul a motor, mert az olajnyomásod a béke feneke alatt, a terhelést meg kapná a motor. Ha pedig nincs megfelelő kenés, az a motor megkínzása.
8/16 anonim válasza:
Viccesek ezek a lepontozások, olvassatok akármilyen hivatalos dolgot, simán kihagyható és életszerű is.
Például 3-asban tolod neki 90-100-al előzésnél akkor tök felesleges 4-esbe vágni, mehet az 5-ös amikor visszatértél.
Nyilván nem 50-nél kell 1-esből 5-ösbe tenni, de ettől még 1-1 fokozat kihagyható.
9/16 anonim válasza:
Amúgy csak megsúgom nektek, egy kamionnál sem fogják végig zongorázni mind a 12-18 sebességet. Mi több, sok esetben az 1-es fokozatot nem is használják.
10/16 anonim válasza:
De tessék, itt egy totalcar tanács is. Pontozzátok le őt is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!