Hogyan találom a fogás pontot kuplung-gáz elindulásnál?
Benzines autóról van szó friss jogsis vagyok dízeles auton tanultam vezetni nem vagyok hozzá szokva hogy keresni kell a fogás pontot,amikor itthon be ülők az autóba egyből eltudok vele szépen indulni,fel engedem a kuplungot és szepen megindul,de amint egy piros lámpa után indulnék,1 be beteszem és nem indul ki,szépen lassan engedem de semmi,kis gáz adás és le fulladás huszadjára is akár hogy próbálom..
. Közre játszhat az hogy az egyik henger elvileg kihagy,vagy nem is megy,most van szerelőnél... félek hogyha rendbe teszik a kocsit utánna is folyton le fogok fulladni minden piros lámpánál.
Valakinek tapasztaltak friss jogsisként ?
Hát ha van gyújtáskimaradás, az megnehezíti a dolgot, persze. Gondold el, nem elég, hogy a 4-ből csupán 3 henger dolgozik, ami miatt csökken a motor teljesítménye, de ráadásul a kihagyó henger egy halott teher, egy ellenállás, amit a többi 3 hengernek kell cipelnie. Ha te eltöröd a lábadat, eléggé nehezen fogsz tudni mozogni, hát még ha a válladra pakolok egy 50 kilós cementes zsákot... :D
Szóval ha az megoldódik, akkor utána könnyebben kell, hogy menjen. De egyébként a kuplung fogáspont az pusztán érzés kérdése, saját autó esetén pedig reflex. Idővel ki fog alakulni mindkettő. Meg fogod tanulni milyen érzés a kuplungpedál mozgása és utána semmilyen autó nem fog problémát okozni, saját autónál pedig kialakul a reflex és érezned sem kell, a lábad automatikusan úgy fog mozdulni, ahogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!