Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan találom a fogás pontot...

Hogyan találom a fogás pontot kuplung-gáz elindulásnál?

Figyelt kérdés

Benzines autóról van szó friss jogsis vagyok dízeles auton tanultam vezetni nem vagyok hozzá szokva hogy keresni kell a fogás pontot,amikor itthon be ülők az autóba egyből eltudok vele szépen indulni,fel engedem a kuplungot és szepen megindul,de amint egy piros lámpa után indulnék,1 be beteszem és nem indul ki,szépen lassan engedem de semmi,kis gáz adás és le fulladás huszadjára is akár hogy próbálom..

. Közre játszhat az hogy az egyik henger elvileg kihagy,vagy nem is megy,most van szerelőnél... félek hogyha rendbe teszik a kocsit utánna is folyton le fogok fulladni minden piros lámpánál.

Valakinek tapasztaltak friss jogsisként ?

2022. aug. 25. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden elindulásnál kell gázt adni, de ebben az esetben szerintem nem te hibázol, hanem az autóval van valami baj. Szerintem megoldódik, ha majd megjavítják az autót. Én kuplungra tudok gondolni, hogy az szar lehet.
2022. aug. 25. 17:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha van gyújtáskimaradás, az megnehezíti a dolgot, persze. Gondold el, nem elég, hogy a 4-ből csupán 3 henger dolgozik, ami miatt csökken a motor teljesítménye, de ráadásul a kihagyó henger egy halott teher, egy ellenállás, amit a többi 3 hengernek kell cipelnie. Ha te eltöröd a lábadat, eléggé nehezen fogsz tudni mozogni, hát még ha a válladra pakolok egy 50 kilós cementes zsákot... :D

Szóval ha az megoldódik, akkor utána könnyebben kell, hogy menjen. De egyébként a kuplung fogáspont az pusztán érzés kérdése, saját autó esetén pedig reflex. Idővel ki fog alakulni mindkettő. Meg fogod tanulni milyen érzés a kuplungpedál mozgása és utána semmilyen autó nem fog problémát okozni, saját autónál pedig kialakul a reflex és érezned sem kell, a lábad automatikusan úgy fog mozdulni, ahogy kell.

2022. aug. 25. 18:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Persze szoktam kicsi gázt adni,meg mikor itthonról elindulok sose fulladok le,sőt mikor legelső nap vezettem az autót ami fél évig csak állt,nem fulladtam le flottul ment minden aztán második nap vettem észre,hogy nagyon fura hangja van az autónak és követték a piros lámpás lefulladások,a szerelő azt mondta kihagy egy henger de attól még nem kéne lefulladnom,de hát ki tudja mi baja van még ! Teljes pánikba vagyok hogyha megszerelik akkor is így járok
2022. aug. 25. 18:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rendes segítő kész válaszokat !!! Ment a zöld pipa
2022. aug. 25. 18:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Jah és ugye a huszadik lefulladás után feladta az autó,tekeri a motort de nem indítsa csak nem nyírtam ki valamit a sok újra indítástól folyamatosan
2022. aug. 25. 18:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 Hát a sok/hosszú ideig tartó indítózás az önindítót megölheti, de te azt mondod hogy a motor még tekert, szóval az önindító működött. Valószínűleg az elektronika magától tiltott le pont az esetleges sérülések elkerülése végett.
2022. aug. 25. 18:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mi is erre gondoltunk
2022. aug. 25. 18:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Nyomod a féket, szépen lassan emeled a kuplungot. Hallani és érezni fogod, hol van az a pont, amikor lecsökken a fordulatszám - ez a fogáspont, ha tovább engeded, egyből lefullad. Majd érezni fogod minden váltásnál is, ha nem jó ütemben adagolod a gázt mellé, hogy mikor pörög fel / ránt egyet a kocsi, annál a pillanatnál lesz a fogáspont.
2022. szept. 5. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!