Az mennyire gond, ha emelkedőn simán kuplunggal (kézifék nélkül) indulok?
#1 Mivan? :D Egyrészt miért baj az, ha egy picit hátragurul? Ha van mögötted valaki akkor nyilván baj, de most ha hátragurulsz 10 centit, hát senkinek nem árt. Másrészt, miért fulladna le? Megeshet, de aki tud vezetni és kuplungot használni, annak nem okoz gondot. Harmadrészt, ha le is fullad, miért kezdene el gurulni? Álló motornál nem működik a fék, vagy mi? Kéziféket sem lehet behúzni, ha lefullad?
Ennek a válasznak semmi értelme.
Kérdező, ha tudsz normálisan kuplungolni, akkor nyugodtan. Ha kevésbé megy, akkor nem ajánlott, mert vagy lefulladsz és feltartod a forgalmat, vagy elkezded égetni a kuplungot. De ha megy, akkor minden további nélkül.
Hú van itt probléma egyesek fejében.
Kérdező! Ha magabiztosan el tudsz indulni, akkor nem kell a kézifék. Van mikor érdemes használni, (Pl. ha szűk parkolóhelyről állsz ki, vagy ha nagyon a seggedbe állnak a lámpánál), de az esetek nagy részében semmi szükség rá.
Engem csak így tanított az oktatóm, kézifékes indulást egyszer sem gyakoroltuk.
Aztán saját autón (f astra) meg akartam tanulni, de annak meg olyan gyenge a kéziféke, biztonságosabban indulok sima fékkel 😁
Szerintem szebben elindulok kézifék nélkül, mint a hill assist-os automaták. De azért kösz, hogy aggódsz 😁
Ha el tudsz indulni normálisan, nem gurulsz vissza és nem is égeted szét a kuplungot, akkor végülis nem baj.
Csak ha nem tanulod meg normálisan a kézifékest, akkor egy nagyobb emelkedőn (20%+) el fogsz vérezni ezzel a tudással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!