Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az mennyire gond, ha emelkedőn...

Az mennyire gond, ha emelkedőn simán kuplunggal (kézifék nélkül) indulok?

Figyelt kérdés
Tehát fék, kuplung finoman emel, aztán leveszem a lábam a fékről és gázt adok. Egyébként 1.2-es benzines.
2023. febr. 14. 09:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pont nagy emelkedőkön jön ki, hogy végképp nem fog a kézifék 😉

Műszakin, meg szerelők szerint jó. Sík terepen mérve megfogja az előírt értéket.

Szóval én megtanulnám, de így nem lehet. Amúgy kuplungot égetni kézifékes indulással is lehet.

2023. febr. 14. 14:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Ha tudsz a sarkaddal gázfröccsöt adni fékezés közben, akkor hibátlan.

Amúgy meg ez az alapjáraton fulladáshatáron megtartós dolog nagyon nem tesz jót a motornak.

2023. febr. 14. 15:52
 13/19 anonim ***** válasza:
#12 ki tartja meg alapjáraton? Kell neki a gáz.
2023. febr. 14. 16:04
 14/19 anonim ***** válasza:
#12: a kérdező azt írta, meg ezt szoktak javasolni többen is.
2023. febr. 14. 16:06
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 nem írta hogy alapjáraton lenne. A simán kuplung alatt szerintem azt értette hogy gáz+kuplung, ugyanis emelkedőn alapjáraton max valami nagyon erős dízel tudna elindulni, nem egy 1.2-es motor.
2023. febr. 14. 16:15
 16/19 A kérdező kommentje:
Elindulni nem tud, de megtartja magát. Miután lelépek a fékről, nyilván gázt adok.
2023. febr. 14. 16:25
 17/19 anonim ***** válasza:
#8 Igen, de te abból indulsz ki, hogy valaki nem tud elindulni. A helyzet meg az, hogy aki megszerzett egy jogsit, meg esetleg a lassabban tanulók közül akik már levezettek jogsiszerzés után 1000 kilométert, azok tudják olyan jól kezelni a kuplungot, hogy ne fulladjanak le. Neked valamiért mindez teljesen idegen dolog, szóval csak arra tudok következtetni, hogy neked ez nem megy, szóval vagy nincs jogsid se, vagy csak automatát tudsz vezetni, mert a kuplung nem megy. Ebből indulsz ki és a saját hiányosságodat, frusztráltságodat másokra vetíted ki, miközben nekünk nincs ilyen problémánk és nem okoz gondot emelkedőn elindulni kuplung nélkül.
2023. febr. 14. 16:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Így van, egy kis emelkedőn megtartja magát. Egy nagyobb emelkedőn viszont visszagurulsz és kuplungégetés/kerékkipörgés/lefulladás vár rád.
2023. febr. 14. 16:43
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha meg sikerül oldani hogy tényleg elindulsz És az elején sincs semmi visszagurulás, akkor a kuplung jobban használódott közben mint a sima elinduláskor, ha a visszagurulás helyetti megtartás is a kuplung-gáz játékkal történt. Nagy alapjáratú kocsival egyszer én is csináltam, csak a kuplunggal is tudtam egy helyben tartani azt a kocsit lefulladás nélkül, alapjárattal, pont utána meg eljutott hozzám az az infó, hogy ez biza' b@ssza a kuplungot, hát ezért jobb a kézifék és a kuplungot csak a muszáj-időre használni.
2023. febr. 17. 18:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!