Mitől ragad le a motorom kuplungja?

Első körben olajcsere.
Milyen sűrűn szoktad cserélni az olajat?
Ha az sem segít akkor én szétkapnám és ránéznék a kuplungra nincs e megégve vagy elkopva,eldeformálódva.
3-as. Egyik mondatod üti a másikat.
(Ezen felül meg ki kell próbálni több gyártó olaját, mert ami az egyik motormárkában jó, az nem biztos, hogy a másikban is ugyanazt a váltási érzetet adja, és a Motul is csak egy túlreklámozott olaj, nem egy csodaszer.)
Így van hogy ami az egyikmotornak nagyon jó a másiknak nem biztos. Ezért nem is reáis az hogy a motul egy túlreklmozott olaj. Attól hogy nálad pont nem az volt ami bevált attól még nem lesz túlreklámozott szar.

"Attól hogy nálad pont nem az volt ami bevált attól még nem lesz túlreklámozott szar."
Nem mondtam, hogy szar, csak érdemes megnézni másik gyártóét is, mert van akinek a drága egyet jelent a jóval, és aki szereti a motorját, az nem spórol ezen, pedig nem egy átlag feletti minőséget fizetünk meg hanem a sok reklámot. Én is levezettem vele egy olajcserényi időszakot, és nem volt gond. A motorom típusspecifikus facebook csoportjában van aki most is Motullal megy, van aki meg Mannolal, nincs egyetértés :D

Motorolajban soha nem lesz egyetértés pont ezek miatt sem mert nem minden motornál ugyan azt nyújtja egy adott olaj. Én perpill suzuki gsxs 1000ben motul 7100-at használok és vajpuha tőle. A jelenleg a benne lévő olajban kb 3000km ha van és még így hónapokóta hogy áll is tatja a sötét színt az olaj.
Ez azt jelenti hogy szépen magában tartja a "koszt" s nem hadja hogy lerakódjon. Azért az nem rossz tulajdonság.
Korábban Kawasaki Z1000 gen2 nél motul 5100-at viszont annyira nem csíptem.
A motorba friss olaj van Liqui Molly 10w40 nem mentem 200km-se.
tavaly ezt az olajat használtam 10w50be. Akkor nem volt gond vele. :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!