Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől ragad le a motorom...

Mitől ragad le a motorom kuplungja?

Figyelt kérdés
R6 Yamahám kuplungja leragad ha áll 1 napot. Első elindulásnál meg kell tologatni egyesbe hogy szétoldjon a kuplung majd utána ha megyek vele rendesen működik nincs vele gond. Másnap első indításnál ismét le van ragadva… mi okozhatja ezt a porblémát. Kuplung tavaly cserélve.. viszont állt a motor egy 5 hónapot utána. Tipp?

febr. 11. 22:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Őnteni kell bele olajat. Attol nem ragad össze.
tegnapelőtt 02:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Szar az olaj esetleg, cseréld le.
tegnapelőtt 06:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden olajban futó motorkerékpár kuplungja letapad valamennyire , ezért is van, hogy az első induláskor csattan egyet a váltó, mikor raksz neki egy 1-est. Most itt a nagy kérdés, hogy előmelegíted-e indulás előtt, és akkor is úgy le van tapadva, hogy lefullad a motort, vagy csak a csattanás, kisebb döccenés zavar? Hideg motornál persze még nagyobbat szól a váltó, kell az a melegítés neki. Ezen felül meg ki kell próbálni több gyártó olaját, mert ami az egyik motormárkában jó, az nem biztos, hogy a másikban is ugyanazt a váltási érzetet adja, és a Motul is csak egy túlreklámozott olaj, nem egy csodaszer. Én is próbáltam Motult, Mannolt, aztán mégis a Suzuki gyári beszállítós Ecstar olaja adta a legfinomabb váltási érzetet, és bemelegítés után, volt mikor szinte nem is csattant a váltó, olyan finoman vette az egyest.
tegnapelőtt 07:04
 4/6 dirtboy ***** válasza:

Első körben olajcsere.

Milyen sűrűn szoktad cserélni az olajat?

Ha az sem segít akkor én szétkapnám és ránéznék a kuplungra nincs e megégve vagy elkopva,eldeformálódva.

3-as. Egyik mondatod üti a másikat.

(Ezen felül meg ki kell próbálni több gyártó olaját, mert ami az egyik motormárkában jó, az nem biztos, hogy a másikban is ugyanazt a váltási érzetet adja, és a Motul is csak egy túlreklámozott olaj, nem egy csodaszer.)

Így van hogy ami az egyikmotornak nagyon jó a másiknak nem biztos. Ezért nem is reáis az hogy a motul egy túlreklmozott olaj. Attól hogy nálad pont nem az volt ami bevált attól még nem lesz túlreklámozott szar.

tegnapelőtt 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:

"Attól hogy nálad pont nem az volt ami bevált attól még nem lesz túlreklámozott szar."

Nem mondtam, hogy szar, csak érdemes megnézni másik gyártóét is, mert van akinek a drága egyet jelent a jóval, és aki szereti a motorját, az nem spórol ezen, pedig nem egy átlag feletti minőséget fizetünk meg hanem a sok reklámot. Én is levezettem vele egy olajcserényi időszakot, és nem volt gond. A motorom típusspecifikus facebook csoportjában van aki most is Motullal megy, van aki meg Mannolal, nincs egyetértés :D

tegnapelőtt 19:16
 6/6 dirtboy ***** válasza:

Motorolajban soha nem lesz egyetértés pont ezek miatt sem mert nem minden motornál ugyan azt nyújtja egy adott olaj. Én perpill suzuki gsxs 1000ben motul 7100-at használok és vajpuha tőle. A jelenleg a benne lévő olajban kb 3000km ha van és még így hónapokóta hogy áll is tatja a sötét színt az olaj.

Ez azt jelenti hogy szépen magában tartja a "koszt" s nem hadja hogy lerakódjon. Azért az nem rossz tulajdonság.

Korábban Kawasaki Z1000 gen2 nél motul 5100-at viszont annyira nem csíptem.

tegnapelőtt 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!