Mitől fog be a fék? Este beállok a garázsba, NINCS kézifék behúzva, csak simán áll a kocsi. Reggel indulnék és néha hallatszik ahogy pattan a gumi felől. Biztos a fék, mivel előző kicsinál akkor csinált ilyen hangot amikor a kézifék nem engedett ki.
Figyelt kérdés
Szóval a fék okozza csak most nincs kézifék behúzva, mi okozhatja? Tárcsafékes amúgy, lehet a fékbetét és munkahenger baj lesz?márc. 12. 21:19
1/6 anonim 

válasza:

Nekem is ugyanez volt, csak dobfékes autón, de ugyanaz az okozó. Kézifék bowden volt berohadva és alig akart kioldani. Keveset is használta az előző tulaj a kéziféket, meg szerintem szinte soha nem volt takarítva a fék és mint tudjuk a dobfék nem öntisztuló, mint a tárcsafék. Na mind1, szóval kézifék bowden csere volt, takarítás, zsírzás és azóta hibátlanul működik, nem szenved, hogy oldjon.
2/6 anonim 

válasza:

Jaj, bocs, szóval nincs behúzva. Akkor is takarítás és zsírzás kell neki, esetleg fékfolyadék csere és a dugattyú megjáratása.
3/6 anonim 

válasza:

Normális jelenség, főleg esős időben.
A fekpofa és a tárcsa között a távolság nagyon kicsi, így könnyen összegyógyul.
4/6 anonim 

válasza:

Szét kell szedni , kitakarítani és megkenni , megmozgatni minden részét.
Én meg szoktam csinálni és sose csinál ilyet.
5/6 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi mindenkinek! Azt rosszul írtam, elől tárcsafékes hátul pedig dob fék van.
tegnapelőtt 11:19
6/6 anonim 

válasza:

#5 Na, akkor #1-ben meg is válaszoltam mi a baja. Nekem annyira be volt rohadva a bowden, hogy volt hogy alig akart kioldani, hintáztatni kellett, hogy oldjon. Bowden csere, takarítás és olyan lett mint az új. Nem is volt drága ez a művelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!