Meddig éri meg egy skoda octavia combi 2.0 pd tdi - t megtartani még? Illetve mennyit érhet?
Nem rég megkaptam ajándékba apám régi autóját.
Skoda octavia combi 2.0 pd tdi 140 le. (sosem volt chippelve meg zero tuning)
A kocsiról tudni:
Motor: BMM kódú 8 szelepes.
Eléggé ritka max felszereltségű (fél bőr ülés, ülés fűtés, igazából szó szerint minden benne van amit lehetett bele rakni 2006-ban).
Az állapota újszerű, minden javítás gyári alkatrésszel történt és csak jobb üzemanyagot kapott. Múltkor a szerelő azt állította, hogy évek óta nem látott ilyen tiszta motort. A jobb üzemanyag és jó olaj miatt pl még full bontatlan gyári a turbo és a pd elem is pedig nem rég átlépte a 300 ezer km-ert.
Szóval nagyon patent az autó. De kezdik kitiltani rengeteg európai városból. (Emiatt is kaptam meg igazából)
Ha 1-2 éven belül elakarom adni, mennyit érne egy ilyen autó ilyen jó állapotban? Illetve mennyire nehéz lenne eladni? Illetve hozzáértők szerint mennyi ideig éri megtartani?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Lemaradt infó:
2006-os évjáratú a kocsi
Szerinted itt bárki tudni fogja hogy 1-2 éven belül milyen lesz a piaca az autónak? Vagy azt hogy meddig éri meg megtartani?
Komolyan olyan kérdéeket látok itt nap mint nap, hogy a hajam égnek áll.
"Illetve mennyire nehéz lenne eladni?"
Mivel 2.0 PD ezért nehéz eladni, nem a legjobb hirű motor.
7-nek írnám, hogy a PD-s motrok igenis jók. 2 hátrányuk van szegényeknek: "kerregő dízel hang" és magas káros anyag kibocsátás ami miatt kénytelenek voltak a nyártok más irányba fejlődni. Elárulom neked, hogy az én 2002 -es PD-s Passatom se eszik sokkal többet mint a mostani dízelek, és a tény, hogy 20 év után is versenyezni tud fogyasztásban a mai dízel autókkal azért csak elárul valamit. Kellő odafigyeléssel, mint ahogy a kérdezőnél is, jól tudnak mükődni és ha mégis elromolnának a felújításuk se kerül egy vagyonba.
Kérdező jelenleg mivel nyersanyag hiány van az autóiparban, így a használt autók értéke jelenleg növekvő tendeciát mutat. Amig te magad nem kell olyan helyekre járj ahonnan kivannak tiltva a Euró 4-es autók én nem aggodnék még ezen, élvenzém a ajándékot és ha mégis úgy döntesz 2 év múlva eladod biztos lehetsz benne, hogy lesz aki megvesz mert két év alatt lehetetlenség, hogy mindenki lecserélje az autóját euró 5-6 -ra vagy elektromosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!