Ha eladtam a kocsit, utána már nem kell megtartanom a KGFB-vel kapcsolatos dokumentációt, ugye?
Ajándékozási szerződéssel átadtam családtagnak.
Zöldkártya, forgalmi ilyesmi elküldve neki PDF-ben és/vagy eredetiben (dokumentumtól függően).
Én már megszabadulhatok ezektől? (pl a kötvény, ilyesmiktől)
Nincs tudomásom futó ügyről.
Én mikor eladtam az autómat, szóltam a biztosítónak. Még valami nyilatkozatot is ki kellett tölteni, hogy a visszajáró pénzt postán kérem, vagy utalással és utóbbi esetben milyen számlaszámra.
Mikor odamentem ez ügyben nem csodálkoztak, hogy mit keresek ott. Az ocsmányiroda szerintem nagy energiát ebbe nem fog fektetni. Na meg helyettem nem fog nyilatkozni a visszajáróról és nem is fogja tudni a számlaszámomat. Tehát ebben én annyira nem bíznék... A legbiztosabb ha bejelented az érdekmúlást.
Utólag én biztosítóváltáskor sem szoktam őrizgetni a papírokat. Utólag úgysem fogok káreseményt bejelenteni.
7-es:
mivel eleve bankszámláról fizettem, a KNH nem kérdezett semmit, egyszerüen visszaküldték a kiinduló számlámra. Nem terveztem elsietni a nekik szólást, nem volt 5000ft. Szóval be vannak ők kötve a központi adatbázisba a mabiszon keresztűl. Adás-vétel annyiban lehet más, hogy az ott csak akkor látszik, ha már mindkét fél lejelentette az okmányirodában.
8-as:
én online bankkártyával szoktam fizetni. Nekem az a legkedvezőbb, mert utalási díj sincs. Tőlem tavaly az Allianz elkérte a számlaszámom, ahova visszautalhatnak. Amúgy szintén nem volt hatalmas összeg, 10e Ft körül. Ahogy szóltam, pár nap múlva már küldték is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!