Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehetséges hogy az autóm...

Hogy lehetséges hogy az autóm akkumulátora (nincs a kocsiban) 12.94 V feszültséget mért a multiméter? 12.10V volt, kivettem, felraktam töltőre, 1 óra múlva levettem töltőre, rámértem és 12.94V írt, ez hogy lehetséges? Nem 12.6-7V a max feszültség?

Figyelt kérdés

2023. jan. 16. 16:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Most ha nem veszem le akkor meddig ment volna fel?"

Az attól függ, milyen állapotban van. Új (és persze jó) akkunál felmegy a feszültség 16 V-ra is, miközben a töltőáram persze lecsökkent (ha egyszerű trafós-egyenirányítós töltő van, nem pedig áramgenerátor). Aztán az évek alatt egyre kisebb lesz az elérhető feszültség (a normál töltés során elérhető), ezért nem is szokták 14 V környékénél magasabbra beállítani.

Ha teljesen kisütött állapotból teljesen feltöltött állapotot mutat nagyon rövid idő alatt, akkor, mint #9 írja, épp olyan értelemben haldoklik, hogy a normális kapacitását már nem tudja leadni (szulfátos a szakszó, de ez mindegy is).

2023. jan. 16. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!