Hogy lehetséges hogy az autóm akkumulátora (nincs a kocsiban) 12.94 V feszültséget mért a multiméter? 12.10V volt, kivettem, felraktam töltőre, 1 óra múlva levettem töltőre, rámértem és 12.94V írt, ez hogy lehetséges? Nem 12.6-7V a max feszültség?
Az ólomakkumulátor elvi feszültségszintje cellánként 2,2 Volt..tehát 13,2 lenne az igazi (multiméterrel)
A 12,94 V még kevés is, de pár tized nem számít. Ez úgyis leesik 12,6 Voltra, ha bekötöd az autóba.
Szerintem minden rendben, dőlj hátra, és kérj egy kávét.
Ja értem, köszönöm szépen.
Tehát ha multiméterrel 13.2, akkor majd az autóra rákötve majd 12.6-ot fog mutatni?
Még egy kérdésem lenne, sima egyszerű töltővel (nem gyorstöltő) hogy lehetséges, hogy ilyen hamar feltöltötte nagyjából? 12.10-ről…
Csak mert olvasgattam és mindenhol azt írják, hogy 12 órán át kell tölteni.
Töltés után rövid ideig magasabb feszültség mérhető az akkun.
Pár óra pihentetés után vagy ha rövid időre rákapcsolsz valami terhelést, akkor beáll a megszokott 12,7 voltos értékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!