Miért dudálják le azt, aki nem indul el egyből a zöld lámpánál?
"Egyébként is az üres fokozat meg a kézifék csak azért van az autóban, ha ki kell szállnod, de nem akarod leállítani,..."
Ez nem így van. Az üres arra való, hogy fel tudd engedni a kuplungot, ha nem akarsz hajtást vagy motorféket. A kuplungot meg arra tervezték, hogy lehetővé tegye a sebességváltást. Nem az üres helyettesítésére.
Gondolom ezzel az olvasók többsége egyetért.
"...egyébként sosem használom őket."
Szived joga. Ha emellett a kuplungot is rosszul kezeled, akkor a kuplungtárcsa cseréje is esedékessé válik, mire a kinyomócsapágy esetleg tönkremegy a fokozott használattól. :-)
Mondjuk a lefulladós dudálást sosem értettem.
Az autók 90%-án látszik, hogy lefullad, és újra kell indítani. Ha rutinos akkor ezt gyorsan megteszi, ha nem rutinos akkor meg tök feleslegesen tenyereltek a dudába, attól nem fog elpárologni előletek... :D
"Ezt így tanítják, de a gyakorlatban nemcsak Budapesten, hanem sehol a világon nem így működik."
Azért mit várunk amikor olyanok okoskodnak akik kinyomott kuplunggal állnak pirosnál... :D
Az én oktatóm a lábamat eltörte volna, ha kinyomott kuplunggal álltam volna a pirosnál. Én úgy tanultam, hogy ott üresbe kell tenni várakozás közben, pont. Amikor már látom, hogy másodpercek múlva indulási lehetőségem van, fél másodpercig tart kinyomni és egyesbe tenni a váltót...
A kérdéshez: én is lefulladtam jónéhányszor, amikor még friss jogsis voltam (sorompónál, piros lámpánál) de engem soha nem dudáltak le. Amikor sikerült végre indulnom, bocsánatkérően villantottam párat az elakadásjelzővel, és kész. Sosem volt emiatt atrocitásom. A közelben van egy nagy lámpás kereszteződés, de onnan sem hallatszik sosem dudaszó, pedig tuti, hogy 10-ből mondjuk 3-an nem osztazonnal indulnak, amint zöldre vált a lámpa.
@25, ez egy baromság. Kettőstömegű lendkereked például nagyon nem köszöni meg, ha így használod az autódat. Tudod mennyibe kerül ha cserélni kell?
Aki nem képes üresből egyesbe tenni az autóját egy másodperc alatt, inkább annak kéne ezt gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!