Miért dudálják le azt, aki nem indul el egyből a zöld lámpánál?
Sokan telefonoznak vagy bambulnak, ezáltal feltartják a forgalmat.
Honnan tudja a mögötted álló, hogy épp telefonozol vagy csak bénázol?
Rakj ki T betűt.
De őszintén szólva, ha ekkora stresszt jelent, hogy ráddudált valaki, akkor inkább ne vezess a saját egészséged érdekében.
Ha rövid ideig zöld a lámpa és töketlenkednek eléggé megfogja a forgalmat.
Másrészt meg akkor gyakorold az elindulást ha nem megy.
Én nem szoktam dudálni, de engem is idegesít. Piros-sárgánál kilövök, csak persze szétnézek, hátha van piroson átcsúszó, a múltkor az Üllői úton a Corvinnál így csaptak el egy piros-sárgánál kilövellő motorost.
Azokra a mazsolákra dudálnak, akik képesek arra a tíz másodpercre üresbe tenni az autót, és csak piros-sárgánál teszik sebességbe. Ezt így tanítják, de a gyakorlatban nemcsak Budapesten, hanem sehol a világon nem így működik. Még ha lustaságból üresbe is teszem, amikor a keresztező gyalogos lámpa villogni kezd, már beteszem egyesbe, ha éppen Mol Limóval vagyok aminek 3 másodperc padlógáz kell, mire megmozdul, akkor elkezdem nyomni a gázt, hogy piros-sárgánál már induljak.
Amúgy kérdező az ilyet el kell engedni. Dudálás, villogás, ezekkel nem kell foglalkozni, csak értékelni kell magadban 3 másodperc alatt, hogy jogosan "szóltak be", mit rontottál el, tanulsz-e belőle, vagy konstatálod, hogy egy bunkó paraszttal volt dolgod. Autópályán nekem apukám két dolgot tanított meg: 1. ha gondolkodok azon, kisoroljak-e, már rég ki kellett volna sorolni 2. ha az 1.-t betartja az ember, minden dudálás, villogás, bemutogatás indokolatlan és nem is rontottam el semmit.
Szóval ne sértődj meg, ne szívd mellre, csak értékeld a szituációt. Én nem vagyok egy egészséges temperamentumú ember, ha valaki csúnyán kihajt elém, veszélybe sodor stb. azt is el tudom engedni, de ha véletlenül mellé kerülök később a forgalomban, lehúzom az ablakot és üvöltözök vele. Dudálgatni arra szoktam, akit nem akarok bántani.
"Azokra a mazsolákra dudálnak, akik képesek arra a tíz másodpercre üresbe tenni az autót, és csak piros-sárgánál teszik sebességbe."
Szerintem inkább az a mazsola, aki kinyomott kuplunggal, sebességben várakozik a pirosnál. Azért van a piros-sárga, hogy a vezető azalatt tegye meg a szükséges mozdulatokat és zöldre induljon. Amíg nincs zöld, a lámpa előtt levő autó nem lépheti át a lámpa vonalát.
Nem bírod 1 másodperc alatt kinyomni a kuplungot, 1-esbe tenni és fogáspontig felengedni? Akkor várakozz kinyomott kuplunggal.
De nem kellene ilyen tanácsot adnod egy kezdőnek. Ez nem a szokásos és jó módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!