Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért dudálják le azt, aki...

Miért dudálják le azt, aki nem indul el egyből a zöld lámpánál?

Figyelt kérdés
Nem elfelejtett, vagy nem arról van szó, hogy nem tudja, hogy a zöldnél indulni kell. Én pl friss jogsis vagyok és sajnos még néha lefullad a kocsi. Ezzel meg csak jobban stresszelnek. Két másodperccel később érnek be a munkába, mert nem egyből indultam, ezen meg így felcseszik magukat... Nem mindenki vezet profin.
2023. jan. 13. 06:53
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
66%

Sokan telefonoznak vagy bambulnak, ezáltal feltartják a forgalmat.

Honnan tudja a mögötted álló, hogy épp telefonozol vagy csak bénázol?

Rakj ki T betűt.

De őszintén szólva, ha ekkora stresszt jelent, hogy ráddudált valaki, akkor inkább ne vezess a saját egészséged érdekében.

2023. jan. 13. 06:59
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha rövid ideig zöld a lámpa és töketlenkednek eléggé megfogja a forgalmat.

Másrészt meg akkor gyakorold az elindulást ha nem megy.

2023. jan. 13. 07:01
 3/32 A kérdező kommentje:
Van T betű, de amikor tanuló vezető voltam és ott csesztem el valamit is dudáltak/úgy néztek rám mintha megöltem volna valakit (utóbbi egyszer volt). Mindent meg kell szokni, párszor vezettem csak eddig egyedül, nyilván ügyesebb leszek és nem fognak zavarni az ilyen dudálgatások, de ez az életben mindennel így van, nem kell ilyet mondani, hogy akkor soha többet ne vezessek, mert ez nem örök állapot. Szerintem kivétel nélkül mindenki idegeskedett az első vezetéseinél akármi miatt, de ha ebben a témában pont nem, akkor másban igen.
2023. jan. 13. 07:15
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezt akkor szokták/ én is szoktam, amikor sor áll egy olyan lámpához ami szökőévente vált, és 10 másodpercig zöld. Olyankor amikor sietek baromi idegörlő tud lenni hogy páran ott tanulják meg használni a kuplungot.
2023. jan. 13. 07:58
 5/32 anonim ***** válasza:
44%
SZokd meg, hogy nem foglalkozol az ilyenekkel, te próbálj mindent normálisan csinálni, ha néha nem sikerül, akkor sincs vész. Akik meg mögötted cirkuszolnak, azok sem voltak jobbak kezdetben, ezért jobb észre sem venni öket.
2023. jan. 13. 07:59
 6/32 anonim ***** válasza:
88%
Mert mindenki haladni akar.
2023. jan. 13. 08:18
 7/32 anonim ***** válasza:
92%
Az a baj, hogy a dudát sokan (valószínűleg a kérdező is) úgy értelmezik, mintha leqrvaanyáztak volna, pedig ez jelen esetben kb. annyit jelenthetett, hogy "zöld a lámpa, haladjunk légyszi".
2023. jan. 13. 08:27
 8/32 anonim ***** válasza:
69%

Én nem szoktam dudálni, de engem is idegesít. Piros-sárgánál kilövök, csak persze szétnézek, hátha van piroson átcsúszó, a múltkor az Üllői úton a Corvinnál így csaptak el egy piros-sárgánál kilövellő motorost.

Azokra a mazsolákra dudálnak, akik képesek arra a tíz másodpercre üresbe tenni az autót, és csak piros-sárgánál teszik sebességbe. Ezt így tanítják, de a gyakorlatban nemcsak Budapesten, hanem sehol a világon nem így működik. Még ha lustaságból üresbe is teszem, amikor a keresztező gyalogos lámpa villogni kezd, már beteszem egyesbe, ha éppen Mol Limóval vagyok aminek 3 másodperc padlógáz kell, mire megmozdul, akkor elkezdem nyomni a gázt, hogy piros-sárgánál már induljak.

2023. jan. 13. 09:13
 9/32 anonim ***** válasza:
96%

Amúgy kérdező az ilyet el kell engedni. Dudálás, villogás, ezekkel nem kell foglalkozni, csak értékelni kell magadban 3 másodperc alatt, hogy jogosan "szóltak be", mit rontottál el, tanulsz-e belőle, vagy konstatálod, hogy egy bunkó paraszttal volt dolgod. Autópályán nekem apukám két dolgot tanított meg: 1. ha gondolkodok azon, kisoroljak-e, már rég ki kellett volna sorolni 2. ha az 1.-t betartja az ember, minden dudálás, villogás, bemutogatás indokolatlan és nem is rontottam el semmit.

Szóval ne sértődj meg, ne szívd mellre, csak értékeld a szituációt. Én nem vagyok egy egészséges temperamentumú ember, ha valaki csúnyán kihajt elém, veszélybe sodor stb. azt is el tudom engedni, de ha véletlenül mellé kerülök később a forgalomban, lehúzom az ablakot és üvöltözök vele. Dudálgatni arra szoktam, akit nem akarok bántani.

2023. jan. 13. 09:17
 10/32 krwkco ***** válasza:
82%

"Azokra a mazsolákra dudálnak, akik képesek arra a tíz másodpercre üresbe tenni az autót, és csak piros-sárgánál teszik sebességbe."

Szerintem inkább az a mazsola, aki kinyomott kuplunggal, sebességben várakozik a pirosnál. Azért van a piros-sárga, hogy a vezető azalatt tegye meg a szükséges mozdulatokat és zöldre induljon. Amíg nincs zöld, a lámpa előtt levő autó nem lépheti át a lámpa vonalát.

Nem bírod 1 másodperc alatt kinyomni a kuplungot, 1-esbe tenni és fogáspontig felengedni? Akkor várakozz kinyomott kuplunggal.

De nem kellene ilyen tanácsot adnod egy kezdőnek. Ez nem a szokásos és jó módszer.

2023. jan. 13. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!