Miért dudálják le azt, aki nem indul el egyből a zöld lámpánál?
"Még ha lustaságból üresbe is teszem, amikor a keresztező gyalogos lámpa villogni kezd, már beteszem egyesbe..."
Ez viszont jó tanács a kezdőnek.
De aki már tudja a kuplungot kezelni, annak felesleges. A villogó gyalogoslámpánál még csak lelkiekben kell felkészülni a váltásra, nem tettekkel. Lehet, hogy a kanyarodó járművek fognak zöldet kapni.
"Két másodperccel később érnek"
Lehet, hogy a 2mp miatt egy teljes lámpaváltást kell várni. Ami átlag kb 2 perc. Ha ezt többször eljátsza valaki előttük, az már sok perc, egy akár rövid úton is.
"sajnos még néha lefullad a kocsi"
Ezt nem feltétlen tudja a mögötted lévő. A möggete lévő pláne nem. Úgyhogy akár azt is gondolhatja, hogy egyszerűen nem figyelsz.
Én akkor szoktam csak egy rövid kis jelzésértékű dudát nyomni, ha rohadtul sietek, sor van a lámpánál és tudom hogy rövid ideig zöld, ennek ellenére tötyörészik aki előttem van, látom hogy telefonozik stb.
Az a baromi idegesítő, hogy az emberek annyira szarnak a másikra, hogy egy pillanatra sem gondolnak bele, hogy attól még hogy nekik kurvára nem sietős, talán aki mögötte van tényleg azon múlik hogy elkésik-e valahonnan hogy átér-e még azon a zöldön. Ha vezetsz akkor tessék arra figyelni.
Egyszerűen feltartod a forgalmat, akárhogy is csinálod. Ha lefulladsz, akkor legalább fél perc, mire elindulsz és ugyan ezt nézd végig a 10. autósnál, aki így bent ragad a lámpánál, mert addigra meg piros mire odaér.
Szegeden például ha egyszer pirosat kapsz, akkor végig a piros hullámot fogod ki, ha zölddel mész végig, minden gond és megállás nélkül tudsz menni. Most legyél te a 4. lámpánál a lefulladó, már a mögötted lévőket meg is fogtad mindet.
Stresszelsz, azért fulladsz le. Automatikusnak kell lennie az indulásnak, csak pár hét szerintem, amíg ezen túljutsz. Próbálj olyankor gyakorolni, amíg gyér a forgalom vagy elhagyatott helyen. Tanulóautó után szokni kell a sajátot, az az igazság.
Hogy miért dudálnak? Hát mert őrült módon rohan mindenki, mintha azon az öt percen múlna az élete, mert sorozatban kap piros lámpát. Egyébként engem akkor is ledudáltak, amikor azonnal indultam, mert az én autóm pl. nem lő ki, mint egy rakéta, fószer meg tuti nem 50-nel ért oda a zöldhöz, ráadásul kanyarodtam is, azt nem lehet azonnal 4-esben. Ne foglalkozz mással. Gyakorolj, hogy tudj indulni, ez alap, és szokd meg az autót.
Mondjuk meg kellene tanulni vezetni, ha már van jogsid. Ha rendszeresen lefulladsz, akkor nem tudsz vezetni.
Egyébként leírtad, nem indulsz el, azért dudálnak. És jó esetben nem 2 másodperccel később ér be, mert még a következő lámpánál is ott szerencsétlenkedsz előtte, vagy át sem ér miattad.
Lehet lepontozni
"Pirosnál és is kuplung - féken állok, üresben, így tanították."
Ez a mondat mint jelent? Azt értem, hogy az "és" az "én".
De kinyomott kuplunggal várakozol, amikor a váltó üresben van?
Ez a lehető legrosszabb választás. Nem csak a kinyomócsapágy kopik, hanem a váltó forgása is leáll. A szinkrongyűrűnek ilyenkor van a legnehezebb dolga, hogy az alapjáratnak megfelelő forgásra felpörgesse a váltó forgó részeit.
Ez a szinkrongyűrűnek többszörös kopás, és lehet hogy emiatt nem fogja végigbírni a váltód az autó élettartamát!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!