Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi értelme így a DRL-nek...

Mi értelme így a DRL-nek (nappali menetfénynek)?

Figyelt kérdés
Furcsa, hogy hátul nem világít semmi, ha nincs ráadva a helyzetjelző. Logikátlan, ugyanis lényeges lenne, hogy amikor megyek egy adott autó után, akkor legyen valami fény előttem, főleg sötétedéskor, mert valaki még olyankor is csak nappali menetfénnyel közlekedik. Ehelyett kizárólag elől ad fényt, viszont ez így félmegoldás. Olyan, mintha a gyártók kilobbizták volna az illetékeseknél a DRL-t a vagány kinézete miatt, de az autó hátuljával már nem foglalkoztak.

2022. dec. 28. 20:25
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
6%
Semmi értelme épp ezért nem is használom
2022. dec. 28. 20:27
 2/42 anonim ***** válasza:
7%
Újítás amivel el tudták adni azt a típust, amibe ezeket belerakták, mert "jól néz ki". A vezető feladata lenne, hogy átkapcsolja tompítottra, ugyanis jogszabály szerint tompított kötelező sötétben. Szerintem is egy marhaság a nappali menetfény.
2022. dec. 28. 20:30
 3/42 anonim ***** válasza:
76%
Mert DRL-t nem szürkületben meg estefele kell használni, ezért nem kell hátul kivilágítani. Ez azért kell, hogy fényes nappal, amikor semmi értelme karácsonyfát csinálni a kocsiból, legyen elől egy plusz fényforrás, hogy valaki ne kezdjen bele előzésbe, meg jobban lássanak szemből, ha bármi akadály van az úton és ki kell kerülni, stb. Hátul a lassulásodat úgyis látják a féklámpád miatt.
2022. dec. 28. 20:30
 4/42 anonim ***** válasza:
93%
Például ha nappal szembe mész, sokkal könnyebben meglátod a szembe jövőt. De normál látási viszonyok között is jobban feltűnik egy olyan autó aminek a menetfénye vagy tompított fényszórója ég.
2022. dec. 28. 20:32
 5/42 anonim ***** válasza:
2022. dec. 28. 20:34
 6/42 A kérdező kommentje:
De én nem mondtam, hogy elől hülyeség. Maradjon elől szerintem is. Én azt mondtam, hogy így ez félmunka.
2022. dec. 28. 20:34
 7/42 anonim ***** válasza:
37%
#1 Nyilván a proli tudja hogy felesleges, nem a rengeteg közlekedési mérnök....azért ők ülnek abban a székben s nem te.
2022. dec. 28. 20:35
 8/42 A kérdező kommentje:

A rendőrség videója pont engem igazol. Éppen ezért kellett volna hátra is tenni.

2022. dec. 28. 20:36
 9/42 A kérdező kommentje:
Lényegében ezt úgy kellett volna megoldani, hogy amikor a motor beindításával bekapcsol a DRL, akkor hátul is bekapcsol a helyzetjelző.
2022. dec. 28. 20:38
 10/42 anonim ***** válasza:
91%
#10 Hát nyilván, hogy a legtöbb tudással rendelkező az "élet iskolájában" tanult címeres ökrök, nem ám azok akik hosszú éveket güriznek az egyetemen.😂
2022. dec. 28. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!