Mi értelme az autófényezésen annyit pepecselni?
Sokszor hallani, olvasni hogy a sérült helyek fényezése nagy munka, és több tíz vagy akár százezer Ft.
Mi értelme ennek?
Nem lenne elég lecsiszolni a sérült felületet, és lekenni ecsettel (alapozó+zománcfesték)? Ez legfeljebb néhány ezer Ft anyagköltség...
Esztétikailag meg kit érdekel hogy néz ki, ha műszakilag rendben van. Műszaki vizsgán sem nézik milyen szinnel és hogyan van lekenve nem?
Akkor meg minek kell ekkora skandallumot csinálni a fényezésnek?
"Nem lenne elég lecsiszolni a sérült felületet, és lekenni ecsettel (alapozó+zománcfesték)? Ez legfeljebb néhány ezer Ft anyagköltség..."
De, elég lenne, csak nem mindenki ilyen igénytelen. Ezzel az erővel minek fodrászhoz járni, hiszen úgyis megnő a haj. Majd én otthon a tükör előtt megnyesem, az ingyen van. Minek borotválkozni, hiszen úgyis megnő. Minek boltban ruhát, cipőt venni, mikor ott a turkáló.
Nekem a faterom volt ilyen: mindig mindent házi barkács megoldással megoldani, az esztétikum lényegtelen, csak nehogy már egy forintot is kelljen bármire költeni! Pedig volt neki, csak mindenre sajnálta. Olyan szinten, hogy egy 5Ft-os anyát nem vett a boltban, nekiállt egy vastömbből kifaragni, mert az "olcsóbb". Az, hogy pl nem passzolt tökéletesen a kulcsnyílásba, nem lehetett meghúzni, nem volt megfelelő az anyagminőség, az mellékes volt. Őt boldoggá tette a tudat, hogy az ő csinálta guberált hulladékvasból és nem fizetett érte. Valamennyire persze meg tudom érteni, de amit ő csinált az már nagyon a szélsőség volt.
Autóval én úgy vagyok, hogy ha nem kell éheznem hónap végén és nem amiatt lakoltatnak ki, mert nem tudom befizetni a számláimat, akkor miért ne tartsam gyári állapotban?! A pénz csak egy eszköz, hogy boldogabb legyen az életünk. Nincs értelme egész életen át kuporgatni, mert a sírba nem vihetjük. Szóval drága a fényezés, de ez van. Ha szép, gyári állapotot szeretnél, az pénzbe kerül. A házi tákolás "jól van az úgy" módon meg olcsó.
Aki minőséget akar, az megfizeti. Ha nem lenne piaca, akkor mindenki kenné ecsettel.
Mindig van igényes, és igénytelen megrendelő. Kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!