Miért nem tudják ennyien normálisan használni az autójukat?
20! Mondom, ismerős a stílus. Teljesen mindegy, kinek van igaza.
Ez a weboldal nem vezetéstechnikai online oktatás.
Itt kérdezni szokás, és arra megfelelni. De hiszen én kérdezek! – már hallom is. Igen. Kérdésnek álcázod, számítasz arra, hogy olyan válaszok jönnek, amelybe bele tudsz kapaszkodni (uram bocsá' kötni), hogy a magad okoskodását legyen miért ide tolni. De kéri ezt tőled valaki? Igényt tartunk rá?
Nem tartom valószínűnek.
Oké, ismerős, de még1szer leírom, hogy az nem az én kérdésem.
A kérdésemmel kíváncsi voltam a miértekre, de ehelyett csak a lenéző okoskodást kaptam, ráadásul úgy, hogy nincs is igazuk. Lehetne kultúráltan is beszélgetni a témáról, de egyeseknek ez meghaladja az értelmi szintjét. Amivel nincs baj, csak akkor meg nem kell válaszolni.
Egy szívó benzint alap dolog úgy elváltani, hogy 1800-2000 alá ne igen essél vissza. Nem tudok a sok kreténnek mi újdonság abban amit a kérdező ír.
Üzemmelegen, megfelelő olajjal, normálisan karbantartva inkább érzi magát kényelmesen egy benzines motor magasabb fordulaton.
Amúgy nem is értem hogy lehet közlekedni ilyen 1500as fordulatok mellett.
Kérdező, ezt nézd: 58perc 25mp-nél (Buhera mátrix c. film)
Ezt mondja az oktató: "Nem nyomjuk a gázt mert drága az üzemanyag. Még akkor is hogyha Dabasról jön a gépműhelyből feketén..."
Ezt tanítják a mai napig, és igaz is, most különösen aktuális hogy drága az üzemanyag.
Sőt diesellel még gáz nélkül is indulnak el a mai napig, mert ezt tanítják.
A másik dolog, nézz meg egy mai gépkocsivezetői könyvet, és nézz meg egy 70-es, 80-as évekbelit. Aztán hasonlítsd össze a terjedelmét. A gékocsi szerkezetéről a működéséről most van pár oldal, a régi meg kb. csak arról szólt. Régen érteni is kellett valamit az autókhoz, ma már egy kerékcserét sem kell tudni megcsinálni... Akkor mit vársz, a gépkocsivezetők 90%-a még nyomaték-fordulatszám görbét sem látott, nemhogy váltókarakterisztikát meg hajtómű fordulatszámábrát...
Meg úgyis jönnek az elektromos autók, azok mellett majd mégtovább lehet butulni (nem mintha a tv-ben sugárzott showok meg a szennymédia a politikai propagandával az élen nem butították volna el eléggé az embereket...). De én azért bízok abban, hogy maradnak még a jövőben is "benzinvérű" emberek akik vezetni akarnak egy autót, nem pedig még ott is egy számítógép előtt gubbasztani (mintha a 0-24 órás okostelefon bökkögetés nem lenne elég...).
Mert az egyszerű, laikus ember azt gondolja, hogyha sokat forog a motor, hangos, akkor az biztos rosszat tesz neki.
Hasonló még, amikor azt hiszik, hogy egy huzamban többszáz km-től elfárad a motor.
Meg amikor a használaton kívüli autó motorját beindítják néha 10-20 percekre, hogy "melegedjen" (?).
Nekem van olyan ismerősöm aki a szaros yarist beindítja reggel, majd elmegy készülődni amíg "melegszik"....
Normálisabb országokban már nem is járathatod így. De szerinte melegszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!