Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudják ennyien...

Miért nem tudják ennyien normálisan használni az autójukat?

Figyelt kérdés
Most itt inkább a váltásokra gondolok, nagyon sokan azt hiszik hogy minél alacsonyabb a fordulat annál jobb. Sokan a benzines autójukat 1200-as fordulat környékén hasnzálják, és képtelenek észrevenni hogy az autó erőlködik. Ezzel teszik a legnagyobb kárt a motorban, és ha még szólok hogy tesó még egy dízelt sem használunk ennyire alacsony fordulaton, akkor még nekik áll feljebb. Valamint gyorsításnál sem merik 2 ezer fölé vinni, pedig egy üzemmeleg motornak még jót is tenne.

2022. dec. 14. 14:20
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
38%

20! Mondom, ismerős a stílus. Teljesen mindegy, kinek van igaza.

Ez a weboldal nem vezetéstechnikai online oktatás.

Itt kérdezni szokás, és arra megfelelni. De hiszen én kérdezek! – már hallom is. Igen. Kérdésnek álcázod, számítasz arra, hogy olyan válaszok jönnek, amelybe bele tudsz kapaszkodni (uram bocsá' kötni), hogy a magad okoskodását legyen miért ide tolni. De kéri ezt tőled valaki? Igényt tartunk rá?

Nem tartom valószínűnek.

2022. dec. 14. 15:37
 22/60 A kérdező kommentje:

Oké, ismerős, de még1szer leírom, hogy az nem az én kérdésem.

A kérdésemmel kíváncsi voltam a miértekre, de ehelyett csak a lenéző okoskodást kaptam, ráadásul úgy, hogy nincs is igazuk. Lehetne kultúráltan is beszélgetni a témáról, de egyeseknek ez meghaladja az értelmi szintjét. Amivel nincs baj, csak akkor meg nem kell válaszolni.

2022. dec. 14. 15:42
 23/60 anonim ***** válasza:
66%
22. Ez nem fórum, hogy beszélgessünk.
2022. dec. 14. 15:49
 24/60 A kérdező kommentje:
Te is azt csinálod most.
2022. dec. 14. 15:51
 25/60 anonim ***** válasza:
82%

Egy szívó benzint alap dolog úgy elváltani, hogy 1800-2000 alá ne igen essél vissza. Nem tudok a sok kreténnek mi újdonság abban amit a kérdező ír.

Üzemmelegen, megfelelő olajjal, normálisan karbantartva inkább érzi magát kényelmesen egy benzines motor magasabb fordulaton.

Amúgy nem is értem hogy lehet közlekedni ilyen 1500as fordulatok mellett.

2022. dec. 14. 17:10
 26/60 anonim ***** válasza:
57%
Sok barom nyaggatja szegény motort,inkább húzatná ki rendesen,még meg is hálálná szegény moci.Ezek debilek baz+
2022. dec. 14. 18:52
 27/60 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, ezt nézd: 58perc 25mp-nél (Buhera mátrix c. film)

[link]

Ezt mondja az oktató: "Nem nyomjuk a gázt mert drága az üzemanyag. Még akkor is hogyha Dabasról jön a gépműhelyből feketén..."

Ezt tanítják a mai napig, és igaz is, most különösen aktuális hogy drága az üzemanyag.

Sőt diesellel még gáz nélkül is indulnak el a mai napig, mert ezt tanítják.

A másik dolog, nézz meg egy mai gépkocsivezetői könyvet, és nézz meg egy 70-es, 80-as évekbelit. Aztán hasonlítsd össze a terjedelmét. A gékocsi szerkezetéről a működéséről most van pár oldal, a régi meg kb. csak arról szólt. Régen érteni is kellett valamit az autókhoz, ma már egy kerékcserét sem kell tudni megcsinálni... Akkor mit vársz, a gépkocsivezetők 90%-a még nyomaték-fordulatszám görbét sem látott, nemhogy váltókarakterisztikát meg hajtómű fordulatszámábrát...

Meg úgyis jönnek az elektromos autók, azok mellett majd mégtovább lehet butulni (nem mintha a tv-ben sugárzott showok meg a szennymédia a politikai propagandával az élen nem butították volna el eléggé az embereket...). De én azért bízok abban, hogy maradnak még a jövőben is "benzinvérű" emberek akik vezetni akarnak egy autót, nem pedig még ott is egy számítógép előtt gubbasztani (mintha a 0-24 órás okostelefon bökkögetés nem lenne elég...).

2022. dec. 14. 20:47
 28/60 anonim ***** válasza:
94%

Mert az egyszerű, laikus ember azt gondolja, hogyha sokat forog a motor, hangos, akkor az biztos rosszat tesz neki.

Hasonló még, amikor azt hiszik, hogy egy huzamban többszáz km-től elfárad a motor.

Meg amikor a használaton kívüli autó motorját beindítják néha 10-20 percekre, hogy "melegedjen" (?).

2022. dec. 14. 20:48
 29/60 A kérdező kommentje:
#28 igen, ezek is jók😂
2022. dec. 14. 20:53
 30/60 anonim ***** válasza:
23%

Nekem van olyan ismerősöm aki a szaros yarist beindítja reggel, majd elmegy készülődni amíg "melegszik"....

Normálisabb országokban már nem is járathatod így. De szerinte melegszik :)

2022. dec. 14. 21:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!