Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudják ennyien...

Miért nem tudják ennyien normálisan használni az autójukat?

Figyelt kérdés
Most itt inkább a váltásokra gondolok, nagyon sokan azt hiszik hogy minél alacsonyabb a fordulat annál jobb. Sokan a benzines autójukat 1200-as fordulat környékén hasnzálják, és képtelenek észrevenni hogy az autó erőlködik. Ezzel teszik a legnagyobb kárt a motorban, és ha még szólok hogy tesó még egy dízelt sem használunk ennyire alacsony fordulaton, akkor még nekik áll feljebb. Valamint gyorsításnál sem merik 2 ezer fölé vinni, pedig egy üzemmeleg motornak még jót is tenne.

2022. dec. 14. 14:20
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

Na kíváncsi leszek hol találsz olyan hiteles forrást ahol a motor szétkoptatására biztatják az embereket. Ez fizika. Alacsony fordulaton nincs meg a kell olajnyomás, ami rosszabb kenést eredményez, ami pedig a motor gyorsabb kopását vonja maga után. Nem baj az ha beismeri az ember ha téved, de ti itt veritek magatokat a hülyeségre. Csakis magatokat járatjátok le még így névtelenül is. :D

Beszéljetek egy járműmérnökkel.

2022. dec. 14. 14:55
 12/60 anonim ***** válasza:
23%
Taníts bennünket, ó nagy tudós! :-D
2022. dec. 14. 15:03
 13/60 A kérdező kommentje:
Olvass, tájékozódj magadnak ha már ilyen nagy a szád.
2022. dec. 14. 15:07
 14/60 anonim ***** válasza:
27%

Nem te írtad ki a behajtani tilos tábla kereszteződés agymenést?

A stílusod nagyon hasonló.

2022. dec. 14. 15:10
 15/60 A kérdező kommentje:
Olvastam, de nem én írtam.
2022. dec. 14. 15:13
 16/60 A kérdező kommentje:

Ezt a videót is érdemes megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=MxvdXEJOX-8

2022. dec. 14. 15:14
 17/60 anonim ***** válasza:
24%
14: van itt pár ilyen küldetéstudatos a közlek. alcsoportban. :-D
2022. dec. 14. 15:14
 18/60 anonim ***** válasza:
23%

Tehát akkor szerinted minél magasabb a fordulatszám, annál kevésbé kopik a motor?

Mesélj még.

2022. dec. 14. 15:19
 19/60 anonim ***** válasza:
34%

" 16/17 A kérdező kommentje:

Ezt a videót is érdemes megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=MxvdXEJOX-8 "

Jól van, nézegesd csak. Jó szórakozást!

2022. dec. 14. 15:20
 20/60 A kérdező kommentje:

#18 nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy az indokolatlanul alacsony fordulaton való erőltetés az nagyon káros. Viszont ha már üzemmeleg a motor és az olaj, akkor a magas fordulat nem fog gondot okozni neki. Ne értsd félre, nem azt mondom hogy egyenes úton stabil tempóval 5 ezernél tartsuk.. Egy átlagos városi tempónál 2-3 ezer között az ideális a benzineseknél, előzéskor, kigyorsításkor pedig nem szabad félni a magasabbtól sem. Érdemes megnézni pl. egy nyomatékgörbét is, a szívóbenzinek pont magas fordulaton adják le a nyomaték- és teljesítménymaxiumot. Ez nem véletlen.

Dízel és turbóbenzineknél már kevésbé van ez jelen, de azoknak sem jó ha 1000-1200 alatt kapják a terhelést folyamatosan.

De mondom, ha nekem nem hisztek nézzetek utána. Meglátjátok hogy igazam van.

2022. dec. 14. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!