Aki leállítja a motort/autót mikor meg kell állnia (mondjuk pirosnál), mennyit sporol a benzinen?
10
"Jól jön majd az ilyen módon "megspórolt" üzemanyag ára, ha 3-4 év mulva önindítót kell felújíttatni és akkumulátort kell cseréltetni."
Így van! Kapcsolgassa a gyújtást, akinek két anyja van! Sohasem értettem, hogy pl. vidéki városban ahol élek, XY folyton leállítgatja a motort. Aztán zöld és hősünk észbe kap és kapja hátulról a dudálást, érthető okból.
Még a kiskörei Tisza-sorompónál sem állítom le (mondjuk, most már kamera figyeli a két oldalt, ha van autó, akkor 5 percen belül indulhatsz).
Bár szerintem ide nagyrészt pestiek írtak.
Nagyobb városban szerintem föl kell venni a forgalom sebességét és akkor kedvező esetben kifogsz egy, vagy több zöldhullámot és akkor lendítheted akár 70-80-nal is.
Mondjuk azért az akksi meg az önindító cserét nem kéne ilyen nagy dobra verni mivel pont a start-stop miatt találták ki az AGM-EFB akksikat amik a sok indítást bírják.
És az önindító sem a sima mezei ami látszik az árukon is ha összehasonlítasz 2 fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!