Aki leállítja a motort/autót mikor meg kell állnia (mondjuk pirosnál), mennyit sporol a benzinen?
#7 Szerintem 2 liter / 1 óra járatásnál nem olyan sok benzin, reálisnak gondolom, de sosem mértem ki.
Mai autók... hát figyelj nem tudjuk mikor és milyen autóról van szó.
Benzines, dízel, 1.2-s 3 hengerrel vagy valami 6.3-s V8-s.
Maradi vas: érdeks, sokmillió startstopos autó nem olvas téged, és nem tudja, hogy tönkre kéne mennie az ön9ndítójának.
Számtalan kajafutár rohangál 20++ éves öreg Swiftekkel, minden címnél leállítják, majd újra beindítják miután beadták az ételt a címre. Egy nem pizzás, hanem készétel kiszállító futárnak napi 100-150 címe van, ez ennyi indítás. Mégsem megy tönkre a önindító. A példa konkrét volt: hozzánk is egy öreg Swifttel hozzák a kaját. Előtte egy első generációs Piussal hozta, de az családon belül gazdára talált.
A városban a motort kétpercenként leállító hibridek sem mennek tönkre. A legöregebb Priusok már 300.000 km környékén járnak, és még működnek.
#12.
Látom nem sokat jársz autószervizekben, és nincs taxis ismerősöd.
"Hagyjuk már ezt a káros anyag kibocsátást."
Az a baj, hogy a légszennyezés az a dolog amit még az utolsó prolival is meg lehet értetni, tekintve, hogy 10 perc egy helyben pöfögést még ő maga is érezni fog.
A lenyege nem a sporolas hanem hogy addig sem szennyezi a levegot. Viszont ha te tolatva allsz ba a garazsba vagy a parkolohelyre akkor leallitja a motort mikor megallsz hogy betedd hatramenetbe. Ez nekem nagyon idegesito, vagy pl leallitja a STOP tablanal is, mikor te epp hogy megalltal, de nem jott semmi ezert mesz tovabb. Ugyan ez van mikor araszolgatsz a forgalomban.
Akkor van ertelme ha pl pirosnal megallsz ami legalabb 1 perc, vagy a soromponal. De a rendszer nem tudja hogy mennyi idore fogsz megallni.
Az en automban nincs ilyen de egyszer volt nalam egy berauto amiben volt es mindig kikapcsoltam. A forgalomban rendszeresen hallom hogy a zoldnel beindul a mellettem levo auto. Csoda hogy oket nem erdekli a dolog hogy az oninditot es az akksit cseszi ezzel szet.
Múlt héten béreltem egy Mol Limót, hát a start-stop rendszere miatt elég sok dudálást kaptam. Én azt sem állom, ha valaki a piros-sárgánál kezdi sebességbe rakni, mazsola is mellé és már rég zöld mire megmozdul szegénykém, aztán mögötte már senki nem ér át.
Szóval 1. nem spórol 2. senki nem direkt csinálja (remélem).
#19: Gondolom a robotizált váltós up!-ot vezetted. Az a start-stop nélkül is fájdalmasan lassan reagál.
Egy normális start stopos autó motorja már elindul, mire teljesen kinyomod a kuplungot/felengeded a féket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!