Mitől lesz kuplungos az autó?
Éppen ezt akartam kérdezni.
Felsoroltál három autót ilyen-olyan korúakat.
Itt az a kérdés mennyi kilométert futottak?
Sőt az sem mindegy, hogy taxis Pesten, vagy Debrecenben lakik és kijár dolgozni Hollandiába.
#19 Igen, de a kérdés nem ez volt, hanem hogy mitől lesz kuplungos az autó. Az pedig jellemzően nem a kopástól, hanem a helytelen kuplungolási technikától. Kezdőknél tipikus a "váltás után pihentetem a lábamat rajta, úgyis mindjárt jön a következő fokozat".
#20 Fogalmam sincs, már átfordult. De nem tudom mit szeretnél ezzel mondani.
#22 Mondjuk az is kérdés kinek mit jelent az hogy "kuplungos lesz". Mert igen azért a kinyomócsapágy előbb feladja mint a tárcsa.
Amúgy csupán azt akartam hogy hiába 30 valahány éves a Lada, ha nem volt annyit nyúzva mint egy 20 éves személyautó. Amúgy a szoci Ladákban még azbesztes kuplungtárcsa volt, jobban bírta a kopást.
Vegyes használatnál 200-300 ezer km között be szokott figyelni egy kuplungcsere.
Nyilván, ha valaki csak autópályán jár, akkor sokkal többet is elmehet. Ha meg minden nap 30%-os emelkedőn tolatgat, nagy súlyokat vontat vagy csak egyszerűen falábú, akkor ennél hamarabb is tönkremehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!