Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autó után benzines...

Dízeles autó után benzines autót vezetni?

Figyelt kérdés

Egy régebbi Skoda Fabian tanultam, amely benzines volt. Párszor lefulladtam velem, de utána rájöttem a kuplung csúsztatására, illetve a gáz adagolására. Jelenleg egy dízeles autóm van, ami úgy elindul, hogy csak a kuplungról kezdem emelni a lábam. Városban könnyű így, pláne emelkedőn, azonban néztem egy újabb autót.

Az új autó egy Toyota CH-R, amelyből leginkább az 1.2-est venném. Az 1.8-ról azt hallottam, hogy eléggé lomha, az 1.2-es pedig dinamikusabb.

Múlthéten volt lehetőségem vezetni egy Volkswagen passat-ot, ami benzines volt és vagy 3 alkalommal le is fulladtam, illetve jó párszor visszagurultam. A tulaj szerint és én szerintem is nagyon fent fogott a kuplung. Ebben a toyotában van visszagurulásgátló. Ez igazából mit jelentene? Mármint pl egy dombos helyen van egy lámpa es én elszeretnek indulni ez pedig megakadályozza azt, hogy visszaguruljak?

Nem igazán értek az autókhoz, ezért elnézést is kerek. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat!

2022. okt. 22. 19:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
60%
#19 Viccelsz? Az ABS és a kipörgésgátló a két legjobb találmány a biztonsági öv és a légzsák óta. Gyereknek megmondtam amikor motorozni kezdett, hogy ABS, kipörgésgátló és esetleg dual fék minimum. Persze tréningen megtanult vészfékezni kiiktatott ABS-es motorokkal, hogy tisztában legyen a dolgokkal és a váratlanra is fel legyen készülve, de közúton ezek életet menthetnek.
2022. okt. 24. 14:52
 22/26 anonim ***** válasza:
56%

Nekem speciel egyik kocsimban sincs még ABS sem, egyikben volt, de tettem róla hogy elmúljon. :D :D :D

Amúgy az egészről csak annyit hogy amig nem volt mobiltelefon, addig 10-15 ismerősömnek fejből tudtam a telószámát. most meg a saját anyámét sem!!! Ennyit arról hogy mennyire nem használja az agyát az ember manapság. akik a helyettük magától vezető kocsikat használják azok detto, egy éven belül elfelejtenek vezetni.

2022. okt. 24. 14:58
 23/26 anonim ***** válasza:
#22 Köszönöm, pont ezt magyarázom. És azt még hozzáteszem, azért a visszagurulásgátlót meg az ABS-t ne soroljuk már egy kategóriába.
2022. okt. 24. 14:59
 24/26 anonim ***** válasza:
Visszagurulást elkerülni nagyon minimális készség. Az ABS meg jellemzően vészfékezéskor aktiválódik, és olyan helyzetben ha valaki ebben nem gyakorlott, akkor tényleg lehetne nagyobb baj. Két nagyon külön dolog.
2022. okt. 24. 15:00
 25/26 anonim ***** válasza:

Lehetsz te a világ legjobb sofőre, akkor is könnyebben vészfékezel sikeresen abs-el, mint nélküle.

A visszagurulásgátló meg olyan, hogy optimális esetben soha nem ezen múlik az autód biztonsága, ha meg nagy ritkán mégis, akkor sok bosszúságot spórol meg. És amíg vannak ebből balesetek, addig van létjogosultsága is.

2022. okt. 24. 15:13
 26/26 anonim ***** válasza:
#25 Mondjuk pont ezt ugatom, ha nem vetted volna észre.
2022. okt. 24. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!