Gyakran lefulladok a kocsival kereszteződésben. Tanács?
Gyakorolj, amikor dízelből benzinesbe ültem, minden piros lámpánál és STOP táblánál lefulladtam 1-2 hétig.
Az ezredik elindulásod már sima lesz.
Főleg elinduláskor nem a fordulatszámmérővel kell foglalkozni. Amíg bizonytalan vagy, főleg forgalmas kereszteződésekben, inkább már a kuplung elengedésének kezdete előtt adj gázt, kicsit megugrik a kocsi, de nem fulladsz le. Akármekkora hatalmas kereszteződés van Budapesten, ismerve a rövid zöldeket és a forgalom ritmusát, én inkább kibőgetem egyesben, majd váltok, ha átértem.
De tényleg nem értem, minek nézegeted a fordulatszámmérőt. Fülre váltunk.
"De tényleg nem értem, minek nézegeted a fordulatszámmérőt. Fülre váltunk."
Mondjuk erre van éppen elég ellenpélda amikor a nem túl jól halló emberek bőgetik a motort mert hangra váltanak...
Amúgy az hogy FIGYELED a fordulatszámmérőt az nem azt jelenti hogy csak és kizárólag arra mered a szemed. Elég oda pillantani és kész, mint ahogy a sebességre is.
két lehetőség van:
1. kerülöd a kereszteződéseket.
2. Nem állsz meg a kereszteződéseknél.
"Mondjuk ahhoz nem kell nagyon hallani, hogy érezd és halld, hogy bőg a motor."
Egy modern autóban nem is nagyon hallod, főleg ha mellette megy mondjuk a rádió ;)
"De hát gondolom azokat érdekli a fordulatszám, akik azt is bemagolták"
Nem. Minden értelmes, gondolkodó embert érdekel, nyilván nem véletlenül jelenti a második legnagyobb kijelzőfelületet a sebesség mellett... ;)
És szó nincsen bemagolásról, hiszen nem magolni kell, csak alapvető szinten tisztában kell lenni az autó karakterisztikájával.
De nyilván itt mindenkinek "vérében a vezetés" látszik is a balkáni közlekedési morálunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!