Mi történik, ha ráhajtok egy e-rollerre autóval?
Rengeteg bérelhető e-roller van elhajigálva a városban, sokszor kilógnak az úttestre is. Egy szűkebb, emelkedős utcára kanyarodtam be, ott konkrétan nem látszott, csak az utolsó pillanatban és úgy rántottam el a kormányt.
Mi lesz a rollerrel, ha véletlenül ráhajtanék egy személyautóval? Széttörik vagy nem lesz baja?
Ilyenkor ki fizetné a kárt? Én, vagy aki az úttestre lógva hagyta a rollert? Esetleg benyeli a kárt a bérlős cég?
"ha nem láttad, nem a körülményeknek megfelelően közlekedtél."
Egyesben mentem gyökkettővel, a kanyar és a lejtő miatt semmit nem láttam az úttestből. Akkor ilyen helyen mi a teendő?
Valóban bármikor kell számítanom egy úton felejtett 15-20 centi magas tárgyra?
Én lassan közlekedek ilyen helyen, és meszebb nézek mint az autó orra.
De ettől függetlenül neked van igazad kérdező.
Az aki le..szta az úttesre, vagy kilógatva, az balesetveszélyt okozott ezzel, és ha bekövetkezik egy ilyen baleset, tuti nem téged fognak bűnbaknak kikiáltani.
Még akkor sem, ha egy emberen mégy át ilyen helyzetben.
Az út test nem ágy, és nem roller tároló.
"Ilyenkor ki fizetné a kárt? Én, vagy aki az úttestre lógva hagyta a rollert? Esetleg benyeli a kárt a bérlős cég?"
Attól, hogy valaki nem szabályosan vagy csak úgy parkol le egy járművet hogy útban van a forgalomnak, még nem jogos kárt tenni benne, vagyis ami kárt okoztál azt alapesetben meg kell térítened.
A te károdat vélhetően Cascora tudnád rendezni, vagy egy vélhetően hosszabadalmas és kétséges kimenetelű jogi procedúra végén a bérbeadó céggel szemben.
"Én lassan közlekedek ilyen helyen, és meszebb nézek mint az autó orra."
Ahogy írtam egyesben mentem, talán 5-10 km/h-val, ennél lassabban nem nagyon tudtam menni, különben lefulladt volna az autó.
Vagy emelkedőről kanyarodtam sík utcára, vagy síkról lejtősre (már nem emlékszem), de pont, hogy az autóm orrától nem láttam az úttestet, ráadásul éjszaka volt.
De mindegy is, nem magyarázkodni akarok, nincs is miért, hiszen szerencsére nem történt meg a baleset.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!