Mi történik, ha hosszan nyomom meg az ablak gombját felfele és odateszem a kezem?
Mert ugye olyankor magától felmegy teljesen😬
Ne nézzetek hülyének, nem magamtól jutott az eszembe. Láttam egy videót, ahol újabb autóknál odatették és visszament magától. Elgondolkoztam rajta, hogy pl az én 20 éves romhalmazomban visszamenne-e magától, vagy odazárná.🤷♂️
A megnövekedett erőszükséglettől megnő a motor áramfelvétele. Ezt a motoros ablak vezérlője általában észleli és megfordítja az irányt. Ez nem túl bonyolult feladat ezért jó eséllyel a régi autókban is így van.
De ebben csak akkor lehetsz biztos, ha visszafejted az elektronika programját vagy kipróbálod.
Viszont nem feltétlenül kell a kezedet odatenned. Megkérheted egy haragosodat is, hogy tegye már oda az ujját egy pillanatra, legyen szives. :-)
Ha automata, akkor szinte egyből visszanyílik.
Ha nem automata, akkor odaszorítja amennyire bírja a motor, hacsak te nem nyitod ki előbb.
Ha érzékeli a terhelést, akkor irányt válthat, vagy megállhat. Ha nem, akkor a hajtásra adódik a plusz terhelés. Praktikusan az ékszíjhajtás megcsúszik, mechanikailag ez egy biztonság túlterhelés esetén.
Jah hogy arra vagy kíváncsi, képes -e az újját levágni valakinek? Ehhez túl kicsi az a motorteljesítmény...
Automata az ablakemelőd?
Ha megnyomod magától le/felhúzza teljesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!