Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha hosszan...

Mi történik, ha hosszan nyomom meg az ablak gombját felfele és odateszem a kezem?

Figyelt kérdés

Mert ugye olyankor magától felmegy teljesen😬

Ne nézzetek hülyének, nem magamtól jutott az eszembe. Láttam egy videót, ahol újabb autóknál odatették és visszament magától. Elgondolkoztam rajta, hogy pl az én 20 éves romhalmazomban visszamenne-e magától, vagy odazárná.🤷‍♂️

#Magamtól eddig eszembe sem jutott volna odatenni a kezem.
2022. aug. 6. 16:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Emeld ki !!!
2022. aug. 20. 06:49
 12/19 anonim ***** válasza:
40%
Miért nem emeled ki a kérdést, hátha segítene valaki.
2022. aug. 21. 13:04
 13/19 A kérdező kommentje:
De buták vagytok🤗 Már rég kiemeltem pedig🤷‍♂️
2022. aug. 21. 15:26
 14/19 NTBS ***** válasza:
55%
Szerintem odaszorítja az ujjaidat.
2022. okt. 30. 11:47
 15/19 anonim ***** válasza:
35%
Ezek többnyire hőérzékelősek, tehát könyvet-akármit simán oda fog csapni, viszont a testhődre reagálva megáll, ha a kezed teszed oda. Próbáld ki!
2022. okt. 31. 00:48
 16/19 A kérdező kommentje:
#15 Nem tudsz átverni.😒
2022. okt. 31. 02:06
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

Régi autókban az elektronika a motort védte, nem a kezedet. Egy egyszerű hőre növekvő ellenállás (ptc) van a motorral sorbakötve. Ha túl nagy a motor áramfelvétele lassan felmelegszik (de jóval gyorsabban mint a motor), és korlátozza a motorra jutó áramot. Akár annyira, hogy a motor meg se mozdul.

Az, hogy a mechanikát a végállásnak, az ujjaidnak, vagy bármi másnak nyomod neki, az teljesen lényegtelen.

Egy kurblis ablakemelővel éppúgy szét tudtad törni valaki ujjait, az még erősebb is.

2022. okt. 31. 09:03
 18/19 anonim ***** válasza:
55%
#16 Meg is lepődtem volna, ha bárki komolyan veszi a gyenge poénom, de úgy látszik, #17-nek sikerült. :D
2022. okt. 31. 14:17
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

18-as. Nem értem, hogy amit írtam, az hol kapcsolódik a kommentedhez.

A kérdezőnek írtam válaszként, hogy miként működik a határoló. Ez egy bevált megoldás volt a régebbi autókban.

Írhattam volna úgy is, hogy egy időfüggő nyomatékhatároló van a rendszerben. Először nagy erőt fejt ki a motor, aztán pár másodperc után egyre kisebbet. Azért nem így írtam, mert ez esetleg valamilyen bonyolult elektronikai megoldást sejtet az olvasóban. Ezért írtam inkább le konyhanyelven az eszköz működését.

2022. okt. 31. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!