Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyenkor mi történik?

Ilyenkor mi történik?

Figyelt kérdés

Tehát van egy autóm, és két hónappal ezelőtt lerobbantam vele, és azóta a szerelőnél van. A szerelő két hónapja hiteget, hogy el fogja kezdeni a javítást, stb. De szerintem még decemberre sem lesz abból az autóból semmi, mert nagy baja van. Na, én addig ki akarom vonatni ideiglenesen a forgalomból.

Na, de az én szerelőm szokása az, hogy a kész autóval ő még napokig furikàzik össze-vissza, és csak úgy adja vissza az autót, hogy szinte nullán van az üzemanyag. Ilyen szempontból dupla szerencsétlen vagyok, mert közvetlen lerobbanàs előtt tankoltam telitankot...

Szóval a kérdésem: Ha kivonatom ideiglenesen a forgalomból az autót, de a szerelőm miután kész van az autóm elkezd vele össze-vissza furikàzni, de elkapja a rendőr, vagy felveszi a kamera, akkor engem fognak felelősségre vonni? Én vagyok a tulajdonos, és az üzembentartó is.

Valahogy abszolút nincs kedvem egy rendőrségi eljáráshoz, plusz hatalmas pénzbírsághoz, főleg nem más ostobasága miatt. Hiába mondanám a szerelőnek, hogy ki van vonva az autó nem érdekelné, menne vele tovább, amint kész van, mert ezt a benzin kifurikàzást eljátszotta velem százszor kb, és nem érdekli őt semmi.

Tudom, jogos a kérdés, ha ilyen egy barom miért van nála az autóm? Azért, mert máshol még drágább lenne a javítás, és más nem is vállalta aznap, mikor lerobbantam.

Elhozni nem tudom tőle, az autó nem indul be, elvontatni pedig nem tudom sehogy. Nincs aki segítsen, a trailer meg többe kerül, mintha ott hagyom a szerelőnél a kocsit.

2022. aug. 26. 00:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
bohócpajti elfelejtette levenni a bohócsipkát mielőtt kiírta a kérdést, így sajnos már megint beégés lett belőle
2022. aug. 26. 11:07
 12/14 Beviz Elek ***** válasza:

A baj hogy az a szerelő minősíthetetlen módon viselkedik veled és te ezt nem mered megmondani, sőt akkora madár vagy hogy továbbra is hozzá hordod az autód.

Az említett helyzetben a szerelőt fogják felelősségre vonni, te nem kölcsönadtad neki az autót hanem hogy szerelje meg. Persze ez nem azt jelenti hogy neked ebből nem lehet kellemetlenséged.

2022. aug. 26. 11:14
 13/14 NTBS ***** válasza:
A sofőr a felelős, de miért hagyod.
2022. aug. 26. 12:54
 14/14 anonim ***** válasza:

"itt mindenki maximum kritizàlni tud, normálisan választ adni nem"

Vannak, akiken lehet segíteni és vannak, akiken nem. Ha a kérdésedben nem szerepelne az utolsó előtti bekezdés, akkor tudnánk rajtad segíteni és én is írtam volna szívesen segítőkész választ. De sajnos leírtad azt a két sort, amiből egyetlen dolog szűrhető le: a valódi segítőkész válaszra nem vagy kíváncsi, mert te saját magadnak bemesélted, hogy ez így teljesen oké. De ha oké, akkor mégis hogyan segítsünk? A problémamegoldás első lépése saját magadban rejlik. Először azt kell megoldani és csak utána tudunk neked segíteni, bár az első lépés után szerintem magad is tudnád a helyes eljárás menetét.

Üdv,

#5 avagy egy autószerelő aki tudja hogyan működik a szakma és bizton állítani tudja, hogy nem úgy, ahogy szerinted az megfelelő, köszi szia.

2022. aug. 26. 16:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!