Ilyenkor mi történik?
Tehát van egy autóm, és két hónappal ezelőtt lerobbantam vele, és azóta a szerelőnél van. A szerelő két hónapja hiteget, hogy el fogja kezdeni a javítást, stb. De szerintem még decemberre sem lesz abból az autóból semmi, mert nagy baja van. Na, én addig ki akarom vonatni ideiglenesen a forgalomból.
Na, de az én szerelőm szokása az, hogy a kész autóval ő még napokig furikàzik össze-vissza, és csak úgy adja vissza az autót, hogy szinte nullán van az üzemanyag. Ilyen szempontból dupla szerencsétlen vagyok, mert közvetlen lerobbanàs előtt tankoltam telitankot...
Szóval a kérdésem: Ha kivonatom ideiglenesen a forgalomból az autót, de a szerelőm miután kész van az autóm elkezd vele össze-vissza furikàzni, de elkapja a rendőr, vagy felveszi a kamera, akkor engem fognak felelősségre vonni? Én vagyok a tulajdonos, és az üzembentartó is.
Valahogy abszolút nincs kedvem egy rendőrségi eljáráshoz, plusz hatalmas pénzbírsághoz, főleg nem más ostobasága miatt. Hiába mondanám a szerelőnek, hogy ki van vonva az autó nem érdekelné, menne vele tovább, amint kész van, mert ezt a benzin kifurikàzást eljátszotta velem százszor kb, és nem érdekli őt semmi.
Tudom, jogos a kérdés, ha ilyen egy barom miért van nála az autóm? Azért, mert máshol még drágább lenne a javítás, és más nem is vállalta aznap, mikor lerobbantam.
Elhozni nem tudom tőle, az autó nem indul be, elvontatni pedig nem tudom sehogy. Nincs aki segítsen, a trailer meg többe kerül, mintha ott hagyom a szerelőnél a kocsit.
A baj hogy az a szerelő minősíthetetlen módon viselkedik veled és te ezt nem mered megmondani, sőt akkora madár vagy hogy továbbra is hozzá hordod az autód.
Az említett helyzetben a szerelőt fogják felelősségre vonni, te nem kölcsönadtad neki az autót hanem hogy szerelje meg. Persze ez nem azt jelenti hogy neked ebből nem lehet kellemetlenséged.
"itt mindenki maximum kritizàlni tud, normálisan választ adni nem"
Vannak, akiken lehet segíteni és vannak, akiken nem. Ha a kérdésedben nem szerepelne az utolsó előtti bekezdés, akkor tudnánk rajtad segíteni és én is írtam volna szívesen segítőkész választ. De sajnos leírtad azt a két sort, amiből egyetlen dolog szűrhető le: a valódi segítőkész válaszra nem vagy kíváncsi, mert te saját magadnak bemesélted, hogy ez így teljesen oké. De ha oké, akkor mégis hogyan segítsünk? A problémamegoldás első lépése saját magadban rejlik. Először azt kell megoldani és csak utána tudunk neked segíteni, bár az első lépés után szerintem magad is tudnád a helyes eljárás menetét.
Üdv,
#5 avagy egy autószerelő aki tudja hogyan működik a szakma és bizton állítani tudja, hogy nem úgy, ahogy szerinted az megfelelő, köszi szia.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!