Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kicsit túl erőltetvr a váltós...

Sándorpetra kérdése:

Kicsit túl erőltetvr a váltós kocsim és teli gázzal el akartunk indulni 3-ba ahol a kocsi kicsit elkezdett füstölni de utána tovább ment tökéletesen. Ugye semmi komolyabb baja nem lehet illetve tapasztalt e már ilyet valaki?

Figyelt kérdés

ma 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Inkább ötödikkel próbáljátok hátha úgy jobb lesz.
ma 19:14
 2/9 anonim ***** válasza:

De, sajnos lehet komolyabb baja, főleg, ha rendszeresen 3-asban indultok el padlógázzal.

A füst honnan jött? Motor, kuplung, gumi?

ma 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Túlterhelted a kuplungot.

Harmadik fokozatban nincs elég erő ahhoz, hogy elkaparjon a kerék, ezért a kuplung csúszott. Harmadikban ráadásul nagyobb a fordulatszámkülönbség a főtengely és a váltó között, ezért a tárcsa felhevült a súrlódástól, és füstölni kezdett. A kuplung kopófelületének ez nem tesz jót, de nem valószínű, hogy ennyitől baja lett.

Legközelebb ne csinálj ilyen hülyeséget, mert semmi értelme, csak rongálod vele az autód! Elindulni 1. fokozatban kell. Így a legjobb az autónak is, és így tudod elérni a legnagyobb gyorsulást is, ha az a cél.

ma 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Én meg a rükverc+padlógázt javaslom. Lehetőleg, amikor mögötted van egy betonfal. Aztán akkor egy darabig eggyel kevesebb hülyegyerek fog ökörködni a széttaposott kocsijával.
ma 20:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Második kérdező: A motorból jött és most az egyszer fordult elő! Teljesen véletlenül történt sajnos nem figyeltünk oda vezetés közben
ma 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:
3. Kommentáló köszönöm szépen! Most volt az első ilyen és teljesen véletlenül ezelőtt soha nem fordult elő!
ma 20:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos az én kocsimmal történt de nem én vezettem… nem történt velem ilyen soha azért nagyon megijedtem
ma 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyilván a padlógáz is teljesen véletlen, az már csak ilyen.
ma 21:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Talán a kuplungot melegítettétek meg kicsit. Olyankor szaga is szokott lenni.

Egyszer kétszer nem feltétlen baj de ha túlmelegedne akkor gyorsan meghal.

ma 22:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!