Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1-es csak elindulásra van?

1-es csak elindulásra van?

Figyelt kérdés

Több embertől is hallottam már, hogy az egyes sebességi fokozat csak elindulásra van. Na de mi a helyzet akkor, ha én egy rossz minőségű úton megyek fel, ahol lassabban közlekedek?

Szerintem nem jó az, ha 2-esben erőltetem a motort 1000-1200 rpm-el. Akkor már inkább az egyes, ahogy én is szoktam, 2000-es fordulattal kb. Nem hiszem, hogy a motor képben van mikor van elindulás, meg mikor nem. A fordulatszám számít, de javítsatok ki ha nem így van :D. Nem egészséges erőltetni a motort alacsony fordulatszámon.

Dízeles autóm van egyébként.

Nektek mi a véleményetek a fent leírtakról? Ti milyen fokozatban közlekedtek rosszabb minőségű utakon, ahol kb 10-15km/h-val mentek maximum?

2022. aug. 25. 11:33
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
98%

Nem.

Ez a mantra abból az időből maradhatott fent, amikor még az autókban nem volt szinkronizált az egyes fokozat.

2022. aug. 25. 11:35
 2/30 anonim ***** válasza:
63%
sokan szeretik nyekeregteni a motort . én dízet üresen 1500 alá nem engedném , pakolva és futóval pedig 2500 alá
2022. aug. 25. 11:38
 3/30 anonim ***** válasza:
59%
Mert mégis mi a baj az 1000-1200 rpm-mel? Berakom kettesbe és alapjáraton elgurul benzinpárával. Ha gyorsítani kell akkor persze, de ha rossz úton folyamatos sebességgel haladsz, akkor minek pörögjön a motor? Ez kb. ugyanolyan, mintha 90-nél is negyedikben mennél. Minek?
2022. aug. 25. 11:55
 4/30 anonim ***** válasza:
24%
"Mert mégis mi a baj az 1000-1200 rpm-mel?" alapjárat közeli fordulat és a 4. 90km/h azért nem ugyan az . nekem 320ekm van az autómban és porszáraz a motor nem folyik a tömítéseknél semmi
2022. aug. 25. 12:04
 5/30 anonim ***** válasza:
80%

"porszáraz a motor nem folyik a tömítéseknél semmi"

És ennek mi köze a témához? Vagy csak dicsekedni vagy itt?

2022. aug. 25. 12:06
 6/30 anonim ***** válasza:
74%
#3: csak egy ártatlan kérdés: Emelkedőn mit csinálsz? Alapjárati fordulaton padlózod 2-esben? Vagy akkor már visszarakod 1-be?
2022. aug. 25. 12:29
 7/30 anonim ***** válasza:
34%
annyi hogy az alacsony fordulat tönkreteszi a motort , csak ennyi köze van hozzá . te is boldog olajgombóc tulajdonos vagy a jó vezetési szokásaidnak köszönhetöen
2022. aug. 25. 12:41
 8/30 anonim ***** válasza:
11%

#6 Tanulj meg olvasni: "folyamatos sebességgel haladsz"

#7 Na hát ennek a kijelentésnek sincsen értelme, gondolom ez is valami városi legenda, amit hallottál a szomszéd kutyájától. Amúgy meg porszáraz a motorom, 10 ezres periódus alatt 1 decit nem kell ráönteni, de azért köszönöm a roppant értelmes tanulmányt.

2022. aug. 25. 13:48
 9/30 anonim ***** válasza:
82%
gondolom van vagy 90ekm az autódban , akkor szerinted az alacsony fordulat nem árt a motornak
2022. aug. 25. 14:02
 10/30 anonim ***** válasza:
11%

#9 Utána olvastam egy kicsit honnan ered ez az idiótaság, hát nem meglepő módon semmi valós magyarázatot nem találtam.

Két okot hoznak fel az alacsony fordulatszám ellen:

1) Hűtőventilátor: ez még jogos is lett volna ezelőtt 40 évvel a közvetlen hajtásos Wartburgok és léghűtéses Porschék idejében, csak éppen 2022-t írunk.

2) Alacsony olaj- és víznyomás. Ami megintcsak értelmetlen, mert ha alacsony lenne, akkor bejelezne a hőfok jeladó és az olajnyomás jeladó. Persze ha te okosabbnak hiszed magad a mérnökök által kalibrált határértékeknél...

Erre te meg az olajfolyással hozod összefüggésbe az egészet, amiben még csak logika sincsen. A fent említett két opció legalább logikailag helyt áll, még ha tévesek is. De a tiéd? Kérlek ó nagy szakértő, taníts, mondd el nekem hogy hogyan vezet az alacsony fordulatszám a tömítések és szimmeringek hibájához.

A kilométerről pedig: 90 helyett 166, ami ugyan nem 320, de legyünk őszinték, ha 166 ezer alatt nem jelentkezett ilyen probléma, akkor az a probléma nem létezik. Az előző autómon szintén nem volt olajfolyás 180 ezernél.

Csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna. Lezártam a témát, elmondtam amit akartam. Ha te pörgetni akarod az autódat, tedd azt, csak kérlek téves hülyeséget ne terjessz.

2022. aug. 25. 14:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!