Meddig érdemes költeni egy autóra?

Ráköltesz 400 ezret és utána lesz egy problémamentes autód.
Tedd fel magadnak a kérdést: tudsz 400 ezer forintért venni egy másik autót, ami legalább ugyanolyan jó állapotban van? Segítek: nem. Így a rendes javíttatás a legjobb döntés anyagilag.

Nem azért nem járunk szar gumikkal, mert nem megy át a műszakin, hanem mert az életed múlhat rajta...
Autózni nem olcsó. Ha nem tudsz legalább 2 milláért újat venni, akkor megcsináltatnám.

"kis kenőpénzzel átmegy a régi gumikkal és lengéscsillapítókkal"
Aha... ez talán még működött is 10-20 évvel ezelőtt.
Most egy műszaki állomás sem reckírozza meg a kenőpénzt.
+ bármikor lehet ellenőrzés + be vannak durván kamerázva.
gumikat nem nézik a műszakin szóval azt meg tudod spórolni de a rohadás és a rossz lengéscsillapító azonnali bukó.
ha motorikusan jó akkor én megcsináltatnám...
400e-ért manapság dögtelepet kapsz.

"Meddig érdemes költeni egy autóra?"
Ez egy nagyon érdekes kérdés.
A válasz meg egyszerű tőled függ...
A halálból, de konkrétan romokból építettek újjá autókat.
Nyilván nem 4-es Golfot, de gyakorlatilag bármikor, bármennyit rá lehet költeni egy kocsira és életben lehet tartani, max az a kérdés megéri e.
Itt neked kell dönteni megéri e ennyiért rendbe rakni, vagy inkább eladod.
Ha amúgy az az autó minden szempontból kiszolgál akkor szerintem megéri.
Ha amúgy szabadulnál tőle, akkor nyilván a B verzió.
Ez annyira szubjektív.

Párom autója 1,5 millió volt, 1 milliót költött rá pluszba. Mondjuk ő magának szereli és csak a cuccokat kellett hozzá megvennie. Más az ő helyébe fél millió után kidobta volna, mert nincs kedve vele foglalkozni.
Az én autóm volt 350 ezer, 150-et már költöttem rá és "soknak" érzem. Mégis tudom, hogy fogok még rá költeni.
Egy autó ha anyagilag nézzük semennyire nem éri meg. Adó, tankolás, szervízelés. Az autó nem anyagilag éri meg, hanem életvitel szempontból.
Nincs rossz autó csak lusta tulaj.

Egy 22 éves 320 ezret futott motorra azt mondanám, hogy pillanatnyilag jó.
A többit a döbbiek már elmondták.

Nálam egy ellenörzésnél, a kopott és xar gumik, a büntetési tétel maximumát jelentik.
És akkor megyünk tovább a kötelezőkön.....
Fék gumi kormány az alap amin nem lehet sporolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!