Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig érdemes költeni egy...

Meddig érdemes költeni egy autóra?

Figyelt kérdés
Van egy 4es Golfom 2000évj 1,6 benzin 320e kmel. Motorja jó nem eszi az olajat és úgy a többi részei is jó,lassan műszakis lesz. Viszont küszöböket kellene cserélni, első sárvédők alját kihegeszteni,4 lengéscsillapító,4 gumi kéne rá. Ez a szerelőm szerint kb 400000ft. Van ez a lehetőség,a 2.:kigittelik eltüntetik a rozsdafoltokat,kis kenőpénzzel átmegy a régi gumikkal és lengéscsillapítókkal,ez kb 50000ft,még 2 évet megy és bontó. Vagy így ahogy van eladom kb 400ért.
2022. aug. 20. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ráköltesz 400 ezret és utána lesz egy problémamentes autód.

Tedd fel magadnak a kérdést: tudsz 400 ezer forintért venni egy másik autót, ami legalább ugyanolyan jó állapotban van? Segítek: nem. Így a rendes javíttatás a legjobb döntés anyagilag.

2022. aug. 20. 10:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért nem járunk szar gumikkal, mert nem megy át a műszakin, hanem mert az életed múlhat rajta...

Autózni nem olcsó. Ha nem tudsz legalább 2 milláért újat venni, akkor megcsináltatnám.

2022. aug. 20. 10:43
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

"kis kenőpénzzel átmegy a régi gumikkal és lengéscsillapítókkal"

Aha... ez talán még működött is 10-20 évvel ezelőtt.

Most egy műszaki állomás sem reckírozza meg a kenőpénzt.

+ bármikor lehet ellenőrzés + be vannak durván kamerázva.

gumikat nem nézik a műszakin szóval azt meg tudod spórolni de a rohadás és a rossz lengéscsillapító azonnali bukó.

ha motorikusan jó akkor én megcsináltatnám...

400e-ért manapság dögtelepet kapsz.

2022. aug. 20. 10:45
 4/12 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

"Meddig érdemes költeni egy autóra?"

Ez egy nagyon érdekes kérdés.

A válasz meg egyszerű tőled függ...

A halálból, de konkrétan romokból építettek újjá autókat.

Nyilván nem 4-es Golfot, de gyakorlatilag bármikor, bármennyit rá lehet költeni egy kocsira és életben lehet tartani, max az a kérdés megéri e.

Itt neked kell dönteni megéri e ennyiért rendbe rakni, vagy inkább eladod.

Ha amúgy az az autó minden szempontból kiszolgál akkor szerintem megéri.

Ha amúgy szabadulnál tőle, akkor nyilván a B verzió.

Ez annyira szubjektív.

2022. aug. 20. 10:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is arra hajlok,hogy inkább megcsináltatom normálisan. Egyébként működik még a kenőpénzes rendszer.Annyi a feltétel,hogy ne legyen átlukadva sehol,a többi nem számít.10-15 el több így.(most mondta a szerelőm ,aki szokta műszakira vinni).
2022. aug. 20. 10:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
#3 Na igen. Múltkor nekünk is azért csúszott meg a napunk, mert a vizsgaállomásra küldtünk 3 autót és pont akkor kaptak ellenőrzést, elment vele a fél napjuk. Nem nagyon van már lefizetés, bár sajnos még most is akad ilyen.
2022. aug. 20. 10:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Párom autója 1,5 millió volt, 1 milliót költött rá pluszba. Mondjuk ő magának szereli és csak a cuccokat kellett hozzá megvennie. Más az ő helyébe fél millió után kidobta volna, mert nincs kedve vele foglalkozni.

Az én autóm volt 350 ezer, 150-et már költöttem rá és "soknak" érzem. Mégis tudom, hogy fogok még rá költeni.

Egy autó ha anyagilag nézzük semennyire nem éri meg. Adó, tankolás, szervízelés. Az autó nem anyagilag éri meg, hanem életvitel szempontból.

Nincs rossz autó csak lusta tulaj.

2022. aug. 20. 11:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
4-es Golfok nagyon rossz állapotban szoktak lenni, ez nem is vészes. Inkább csináltasd meg rendesen és akkor van egy jó autód. Ennyiért manapság max. egy régi Swift van.
2022. aug. 20. 12:02
 9/12 anonim ***** válasza:
27%

Egy 22 éves 320 ezret futott motorra azt mondanám, hogy pillanatnyilag jó.

A többit a döbbiek már elmondták.

2022. aug. 20. 12:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálam egy ellenörzésnél, a kopott és xar gumik, a büntetési tétel maximumát jelentik.

És akkor megyünk tovább a kötelezőkön.....

Fék gumi kormány az alap amin nem lehet sporolni!

2022. aug. 20. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!