Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány havi keresetet érdemes...

Hány havi keresetet érdemes autóra költeni? Az én esetemben mit javasolnátok?

Figyelt kérdés

Mindig is autómániás voltam, ha tehetném sorra venném a jobbnál jobb autókat, azonban jelenlegi célom az, hogy takarékoskodjak és halmozzam a vagyonomat azért, hogy tudjak építkezni idővel, családot alapítani, stb.

Jelenleg 29 éves vagyok, van egy apró lakásom, mélygarázzsal, így az autó védve lenne.

Napi 25-30 km-t vezetek.

Szerintem a legjobb megoldás egy 2000 körüli dízel lenne, igaz, nem nagy távokat megyek, de a fogyasztása ott van, mint egy 1.4 benzinnek és erőben, nyomatékban sokkal jobb.

Viszonylag új autót szeretnék venni, cr dízelt, így nem hiszem, hogy félnem kellene attól, hogy valami drágább porlasztó vagy hasonló megadja magát...

4-5 ajtós szedánt szeretnék mindenképp, vagy esetleg egy kupét.

Havonta 300 ezer ft-ot tudok félretenni a legrosszabb esetekben is, a keresetem ennél már csak több lehet, mert folyamatosan fejlődök és gyorsabban végzem a munkám.

(450 ezer nettó a havi keresetem).

3 millióból szeretném kihozni az autót, feltétele annyi, hogy maximum 5 éves legyen, ezek között is a legjobban karban tartott, kevesett futott legyen.

Opel Insignián, astrán, ford focuson gondolkoztam eddig főleg. Esetleg egy vw passat b6-on.

Ez az én álláspontom, azonban szívesen meghallgatnám a ti véleményeteket!

Ti mennyit költenétek a helyemben és milyen típusú motorral vennétek az autót?

(pályakezdő vagyok, 3 éve dolgozom)

2015. márc. 15. 14:21
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve az kihagytam, hogy 4-5 évig biztosan nem vennék új autót!
2015. márc. 15. 14:28
 2/6 schocko ***** válasza:
Mondjuk én másfél havi fizetésemből vettem autót, de a maximum az négyhavi lenne...az új autók igen ritkán garázsoltak, valószínűleg nálad lesz először...a dízelnél ki kell majd cserélni részecskeszűrőt, a kettős tömegű lendkereket, a turbó is megadhatjas magát...én egy Honda Accordot vennék dízelben, esetleg Civicet ugyanezzel a motorral...
2015. márc. 15. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:

+1 az Accordra. Használtan semmilyen más dízelt nem vennék.

Bár ilyen éves futáshoz felesleges a dízel, én kétszer ennyit használom a benzinesem, mégse hiányzik. Egy normális 2 literes benzinessel is eljárhatsz 7 literrel, a szervizköltsége pedig töredéke (szintén Accord, vagy Mazda6).

2015. márc. 15. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezt te tudod, nem úgy kell dönteni, hogy hány havi fizetés. És igen, megéri minél jobb autót venni, ha tényleg kell.
2015. márc. 15. 15:46
 5/6 anonim ***** válasza:

A helyedben egy 1.4 TSI Octaviát vennék. Ekkora távra felesleges a dízel.

A Skoda meg mára már VW minőség.

Ha ragaszkodsz a dízelhez, 1.6 CR TDI.

Nekem egy 2011-es Octavia kombi van, 1.4 TSI-vel, imádom!:)

Passatból 3mFt felett szabad válogatni.

2015. márc. 15. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:

3 gurigából tudsz venni egy zsír új Sanderot. 5 év gari van rá vagy 100,000 km, pont beleillene a terveidbe. Jobban járnál vele szvsz, mint egy flottában 5 évet futott Insigniával vagy Focussal, amiben garantáltan van 150e-350e km között (mert illúzióid ne legyenek, a legritkább esetben találni olyat, hogy a vevő megveszi a dízelt aztán évi 8,000 km-t fut vele... Látod, te is 30e-t futnál vele évente...).

Főleg ezek tipikusan céges autók. Nálunk a 3 éves focus flottában tán egy darab sincs, ami 100e km alatt van, ellenben van olyan, amiben 370e van... Vagyis abba keményen belerakták a napi 300 km-t.

2015. márc. 15. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!