Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes még ennyi költeni...

Érdemes még ennyi költeni erre az autóra?

Figyelt kérdés

Kaptam ajándékba egy 2001-es Renault Laguna II-t. Csak az átírási költségeim voltak. 286.000KM van benne...megyeget szépen, de vannak hibái:

- Kuplungpedál hamar felpuhul, beesik, kissé lötyög

- Benzines, de dizel hangja van, pedig volt cserélve vezérlés csapágyak minden

- Pattog göröngyös úton...bár ez lehet típushiba

- Nem jó a klíma, bár valszeg csak tölteni kell és tisztítani

Meg még vannak apróságok, szal olyan 150-200.000Ft-ot még költenék rá...amúgy egy éve vezettem a kocsit, szal ismerem mint a tenyerem...

Vagy hagyjam az egészet a fenébe, vegyek egy jobbat beszámítással és ráfizetéssel?

2013. jún. 21. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
ennyiből talán még megvan amit írtál, kuplungot is cserélni kell valszeg. attól függ szereted e a kocsit vagy inkább eladod és veszel egy újabbat.
2013. jún. 21. 21:33
 2/8 schocko ***** válasza:
A kuplungnál csak gumik mehettek el, az nem drága szerintem, a többi sem tűnik vészesnek...
2013. jún. 21. 21:51
 3/8 anonim ***** válasza:
kuplungról nem tudok véleményt mondani. A dízelhang lehet szelephézagtól, esetleg be lehet állítani, de nekem nincsenek jó tapasztalataim (halkabb lett, de azóta rángatja a gázt a megane computere). A pattogás tipikusan elfáradt lengéscsillapítóra utal, ami inkább sportos, mint renault-s, úgyhogy cseréld mind a 4-et. A klíma legrosszabb esetben kompresszor felújítós, de akkor szárítószűrőt is kell cserélned. Megúszhatod az egészet 200ból, én bevállalnám, mert tetszik ez az autó.
2013. jún. 21. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:

A kuplunggal valóban nem lehet nagy gáz szóval azzal spórolhatsz valamennyit, de jobb átnézetni.

A dízel hang ezt így nem tudom megmondani a vezérműszíjat is cseréltétek benne? Oké hogy nem feltétlen tartozik ide de azt szerintem nem ártana kicserélni. Erre így alapból nincs ötletem, talán a kipufogó, de nem értem miért zavar a hang szerintem ez a legkevesebb.

Pattogásra, valószínű a lengés csillapítóval lehet valami vagy a futóművet kell egy picit beállíttatni.

A klímára ne alapozz hogy csak ennyi a gondja lehet hogy töltéssel és tisztítással megoldódik a gond de ha nem is hallod hogy üzemelne akkor célszerű átnézetni a motorjától kezdve minden porcikáját, az meg húzós ha valami komolyabb baja van.

Szerintem még megéri rá költeni mert viszonylag még fiatalabb autóról van szó, de ha már 300 ezernél jár a javítások költsége akkor már lehet érdemes lenne elgondolkodni az eladáson és egy fiatalabbat és jobbat venni az árából plusz a javításra szánt pénzedből. Persze arra is kell majd költeni úgy is a papírozáson kívül pár szerelés biztos kellhet, de az is max 100-120 ezerből megvan.

2013. jún. 21. 22:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért a klímát sem eszik olyan forrón!

Ami rossz lehet: - nem kapcsol be, mert nincs nyomás (az alacsony nyomású kapcsoló nyitva van). Lehet a nyomáskapcsoló szar, de lehet, hogy tényleg csak nincs gáz mert az évek során elment (tömítés csere vagy évente feltöltetni, kinek mi az olcsóbb (ismerettség)), vagy ami rosszabb, lyukas a rendszer. A hűtőre érdemes ránézni, megeszi a só sajnos. A csöveket cserélni húzósabb.

- A kompresszor is lehet szar, felújítod vagy kb 20ér veszel bontottat, ha elmegy 3 évet már jó.

- Mindenképp vegyél új szárítószűrőt, a rendszer minden megbontásakor cserélni kell, különben eltömődhet a rendszer, ami senkinek se jó

- Nem árt megnézni a kompresszor olajszintjét sem, ha már le van szerelve, esetleg cseréld is ki (speciális kompresszor olajra!)

Más nem romolhat el rajta (esetleg még az elektronika) de egyik sem olyan, amibe többszázezer belemenne, ha okosan csinálod

2013. jún. 21. 22:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi srácok látom senkit sem riaszt el a 286.000KM pedig azt hittem mindenki dobná...

Am ha betudnám cseréltetni dobnék hozzá még pénzt és 3as BMW-t vennék....hasonló korút és KM-eset...egyszer vagyok fiatal :D

Volt benne cserélve a vízpumpa, vezérlé,s hosszbordás-szíj minden....de sztem a hiba a szelepek felöl jöhet....

2013. jún. 21. 22:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Jah annyit még hozzá kell tennem, hogy jövőre új gumit is kell rá vennem, 225/45ZR17-est, a legolcsóbb kumho is 24.000Ft/DB szal az úgy egy százas...
2013. jún. 25. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez egy újabb autóra is ennyibe kerülne. Ha pedig sokallod, vegyél rá kisebb kereket, ha jól rémlik 15ös a gyári
2013. jún. 25. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!