Érdemes procihoz és VGA-hoz külön hűtésre költeni?
PU Intel Core i7 3770
GIGABYTE nVidia GTX650 Ti Boost 2Gb
Ha overclockolod a CPU-t, akkor erősen javallott (értsd: kötelező) a külön CPU Cooler, de alap órajelen a gyári hűtő is bőven megfelelő.
VGA-hoz külön hűtésről még nem hallottam, legalábbis nem átlagfelhasználói környezetben.
Amire viszont szerintem érdemes beruházni, az egy jó légáramú gépház és a hozzávaló ház ventik. Ilyen például a Cooler Master HAF szériája (HAF=High AirFlow). Természetesen, ha húzod a CPU-t ez még nem elegendő, kell a külön CPU cooler, de maga a rendszer és a VGA hűtésében sokat segít, hogy cserélődik a levegő.
"Ha overclockolod a CPU-t, akkor erősen javallott (értsd: kötelező) a külön CPU Cooler, de alap órajelen a gyári hűtő is bőven megfelelő."
És még is hogy a halálba tuningoljon amikor szorzózáras?
i7-3770 szorzózáras,úgy hogy azt nem fogja tudni húzni.
Ha nem melegszik,és nem tartod zavarónak a hangját,akkor nem érdemes rá.
Ha igen,akkor se 10ezer feletti tételekben érdemes gondolkodni.
VGA-ra azért nem érdemes,mert akkor ugrik a garanciája.
Jöjjön a minusz meg a herp-derp, mert a 3770k-ra gondoltam. (Egyébként a non-k CPU-kat is lehet overclockolni, még ha limitáltak a lehetőségek, akkor is.)
Ettől függetlenül nem írtam hülyeséget, csak az első rész akkor értelemszerűen nem vonatkozik rád. Tehát abszolút nem szükséges a külön processzor hűtő.
(@agentK: bukod a garanciát, ha 3rd party coolert használsz a dobozos intel processzor mellé)
Afirax, agentK, a szorzózáras procit is lehet tuningolni. :)
Erre a VGA-ra teljesen felesleges a külön hűtés. Én mondjuk bevizeztem a 2db 7970-em, és most elég durva órajelen ketyegnek.(és nem vesztette el a garanciáját, direkt megkérdeztem)
De egy 650 Ti Boostra szerintem teljesen felesleges.
"Afirax, agentK, a szorzózáras procit is lehet tuningolni. :)"
Jó, akkor most elmondom hogy mi is ezzel a probléma.
SB-nél már az órajel generátor is be volt építve, és ezektől nagyba függöt a PCI-e és SATA órajele. Na már most a BLCK itt fix és emelésnél nem lehet visszaosztani, ergo ha emeled minden mászik és instabil lesz a rendszer. És tudok róla hogy szorzózáras procit is lehet tuningolni, nálam is egy X6 1045T ketyeg 4 Ghz-n.
"ergo ha emeled minden mászik és instabil lesz a rendszer."
Ez eléggé függ az alaplaptól is, mert nem mindegy, hogy a szorzózáras procid egy 10 ezres alaplapban van, vagy pedig egy 30 ezresben. A 30 ezresben nem lesz instabil olyan hamar/könnyen. Aztán nem árt neki egy komolyabb hűtő is, ami hűtve tartja, mivel a szorzózáras procik igencsak elkezdenek melegedni.
Viszont most egy i7 3770-ről beszélünk, ami alapból is olyan erős, hogy 2-3 évig még teljesen felesleges tuningolni. Viszont ezeket már megvetted? Csak mert akkor inkább kiadtam volna azt a +7 ezres a "K" verzióért, bár ez nem az én dolgom. És akkor gondolom neked munkára kell ez a gép, mert a 3770 és egy 650 Ti Boost nem nagyon lenne nyerő páros egy gamehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!