Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segítség! Nem értek a...

Segítség! Nem értek a fordulat szám mérőhöz, a múltkor gyorsulni akartam az autóval már alapból 100km/h felett voltam és vissza kapcsoltam 5bol, 3asba de nem akart gyorsulni az autó csak bömbölt ez miért van?

Figyelt kérdés

#Autó gyorsulás, #Vissza váltás, #Fordulat szám mérő
2022. ápr. 29. 18:03
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező vagy mérhetetlenül ostoba, vagy troll
2022. ápr. 30. 12:25
 32/41 A kérdező kommentje:
Nem troll vagyok!!!! csak egyszeruen nem értek a fordulat számhoz Komolyan mondom!!!!!
2022. ápr. 30. 12:55
 33/41 A kérdező kommentje:
Nem értem miért hiszik azt egyesek hogy troll vagyok csak egyszeruen nem értek a fordulat szám mérőhöz és nem tudom hogy mikor mennyi sebességnél lehet/hany fokozatot vissza kapcsolni azzal tisztában vagyok hogy mindig a sebességedhez kell választani azt, hogy hanyadikban mész de en ezekkel a sebesség tartományokkal nem vagyok tisztában most én azt honnan tudhatom ha pl menek 90km/h val az autóval akor hanyasba tehetem vissza és stb. 🤷‍♂️Tudom sajnos elég hulyenek nézek ki azért hiszitek h troll vagyok de egyszerűen nem volt egy normális oktatom aki meg tanitotta volna pedig váltottam oktatót 3 szor is!
2022. ápr. 30. 13:03
 34/41 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem az oktatókkal volt a gond
2022. ápr. 30. 13:16
 35/41 A kérdező kommentje:
hat oké!
2022. ápr. 30. 13:19
 36/41 A kérdező kommentje:
Persze nem az oktatokkal volt a gond csk aza gond hogy el felejtették hogy ok is voltak kezdők és őket is meg kellet tanítani csk ok nem tanítanak normálisan mert a pénz szamit nekik semmi más! Ha normálisan meg kérdeztem őket akor csk a válasz annyi volt hogy: hát hallgasd a motort meg figyeld a fordulatszám mérőt na ebből aztán sokat tanultam! 😃
2022. ápr. 30. 13:23
 37/41 anonim ***** válasza:
68%
Hát ha nincs műszaki érzéked hozzá akkor ne vezess gyorsan meg előzz
2022. ápr. 30. 14:23
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
Mivan, már nem a pizzafutás suzukival jársz?
2022. ápr. 30. 14:25
 39/41 A kérdező kommentje:
Igen szerintem hagyom is az egészet ez nem nekem való! 🤷‍♂️😅
2022. ápr. 30. 14:33
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

De mit akarsz te érteni a fordulatszámmérőhöz? Én sem értek hozzá. Nem érteni kell hozzá, hanem megfelelően értelmezni...

"Egész jól elvezetem" ja csak épp azt nem tudod mikor hanyas sebességbe kéne váltani...

A fordulatszámmérő azt mutatja, hogy milyen fordulatszámon forog a motor főtengelye. Ez vagy r/min vagy 1000 r/min -ben van megadva. Alapjáraton pl jár 800-as fordulaton a motor, és a motor károsodása nélkül nem lehet pl 6500 fölé pörgetni. Ez minden autónál más, gondolom azt mondanom sem kell, hogy a gázpedál lenyomásával növelhető a motor fordulatszáma.

Ez is motorfüggő hogy épp hol, de minden autó csak egy szűk fordulatszám tartományon belül képes leadni a maximális nyomatékát. Ez, a példánál maradva mondjuk 2000 és 4300 között van. E fölé felesleges menni.

A fordulatszám sose mehet a maximális fölé, ezért leszabályozzák bizonyos módszerekkel, hogy a mókus ne tudja a gázpedállal túp pörgetni, mert ezzelntönkre is tehetné a motort.

Azt nem tudják megakadályozni, hogy a sofőr mechanikusan túl pörgesse a motort, pl hogy kiló50-nel visszabassza 3.-ba...

2022. máj. 1. 09:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!