Segítség! Nem értek a fordulat szám mérőhöz, a múltkor gyorsulni akartam az autóval már alapból 100km/h felett voltam és vissza kapcsoltam 5bol, 3asba de nem akart gyorsulni az autó csak bömbölt ez miért van?
Na oké nem rendesen fogalmaztam meg a kérdésem sajnos!
Pl:ha lassitok honnan tudhatom pontosan? hogy melyik sebesség fokozatba kapcsolhatok vissza le vagy a másik ha pl már 5-ik sebesség fokozatban vagyok és már nincs hová fentebb kapcsolnom és eléggé gyorsan menek de szeretnék "még" dimanikusabban gyorsulni akor pontosan melyik fokozatba kapcsolhatok vissza hogy ne csk bömböljön a motor egyszeruen nem értem hogyan működik hogy hanyas fordulatnál hanyas fokozatot kapcsoljak bocsánat de sajnos az oktatóm nem tanított meg elég rendesen!
Vannak bizonyos fordulatszámtartományok, ahol az autót használni szokás és ajánlatos. Ezek némileg függenek attól, hogy milyen motorról van szó: szívó benzin, turbós benzin, dízel (ami manapság szinte mind turbófeltöltésű).
A Tied milyen?
az egyik az 1.9pdtdi
A másik viszont egy 2.6 benzin építtetett turbós
Szóval jól értem, hogy 100-al mentél, és hirtelen visszakapcsoltál hármasba?
Mondjuk, akkor esélyes, hogy egyszerűen letiltott a motor, mert veszélyesen magas tartományban volt már a fordulatszám. Örülj neki, hogy nem esett szét az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!