Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Láttatok már húzós szituációt...

Láttatok már húzós szituációt motorosokkal mostanában?

Figyelt kérdés
Ugye most előjöttek a motorosok és rutintalanok, azt hiszik tudnak vezetni, de több mint fél éve valószínűleg nem ültek rajta. Én úgy vettem észre eszetlenül is húzzák neki. Láttam is egy balesetet pár napja, mellettünk nagyon gyorsan ment el, idő nem lett volna reagálni, megjelent és már ott sem volt. Aztán később láttam hogy ott veszekednek az út szélén egy autóssal, gondolom balesetet okozott. Óvatosan a motorokkal, egy életünk van! Láttatok valami húzós szitut?
2022. márc. 26. 23:36
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Mátrában lakom,sok motoros meghal.Hiába van kitáblázva hogy nem versenypálya a Gyöngyös-kékes közti szakasz.Szarnak rá.
2022. márc. 26. 23:57
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
nem
2022. márc. 27. 01:21
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Én városban közlekedem én a motorosok sorok közötti előrehaladását látom fő problémának.

KRESZ szerint csak álló sornál sorolhatna előre, ehhez képest kidobott vészvillogóval folyamatosan mennek a mozgó kocsik között is.

És oké menjen, de sajnos sok motoros ezt úgy kezeli, mintha ő minimum megkülöböztető jelzéssel kzlekedő jármű lenne aki elől mindenki eltakarodhat. És ha valaki bármilyen okból ezt nem teszi meg, akkor hajlamosak a túlkapásokra, akár károkozásra is.

2022. márc. 27. 11:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A Mátrai motorosokkal az a tapasztalatom túrázóként, hogy pont ugyanolyan parasztok az úttest szélén gyalogosen közlekedőkkel szemben mint az autósok.

Tudom majd megkapom, hogy "mit keresel ott gyalog, takaroggyá el onnan, gyalogosnak nem az úttesten a helye".

De sajnos van ahol átvezet a túraútvonal 1-1 szakaszon és nem tudod másképpen megoldani. Nem mellesleg KRESZ szerint sem sértesz szabályokat.

És persze van autós, motoros aki elveszi a gázt, esetleg sávot is vált, vagy legalább hagy oldaltávolságot. De sok autós, motoros alapból elborul az idegtől hogy "gyalogos, takaroggyá az utamról" és büntet.

Autósoknál sem értem az ilyen "lecentizéseket" de motorosnál aztán végképp nem, mert neki aztán lenne lehetősége sávon belül mozogni, mégis nagy tempóval ráhúz a gyalogosokra. Persze előtte meg utána kanyarokban már azt látod, hogy tapad a záróvonalra mert "jobb íven versenyzik".

2022. márc. 27. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Illetve amit természetjáórént utálok, az a Crossmotor.

Sajnos látom, mekkora pusztítást okoznak a túrautakon, természetvédelmi területeken. Ott ahol tilod lenne egyáltalán lenniük.

Hozzátenném, az autósokat sem szeretem meg a klasszikus kirándulókat akik erdő közepére is kocsival mennek. Vagy elítélem a sok ezer fős tömegrendezvényeket is, mert a túrázás szerintem nem erről kellene szóljon.

De sajnos saját szememmel látom milyen az amikor az alapvetően nem "terhelt" napi pár fő által látogatott túraútvonalon végigrombol 4-5 motoros aztán fél óráig szívod a kipufogogázt meg port. Plusz körülbelül úgy lekaparják az utat, sziklás, köves részektől kezdve a homokos talajig, hogy 10 ásodperc alatt elvégzik több évnyi természetes erőzió munkáját.

Bár legutóbb már sikerült újat látni, mert 2 sötétbőrű rövidgatya-póló opcióban tolta az erdőben 2 lefingott robogóval. Crossmotorosoknak legalább annyi eszük van, hogy a maguk védelmére gondolnak, itt meg ha valamelyik perecel akkor mehet a mentés erdő közepéről.

2022. márc. 27. 11:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Motorosokkal mikor nem látsz húzós szituációt? Napi szinten húznak el 200-al az úton.
2022. márc. 27. 13:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Naja... jön a donorszezon :)

Én nem tudom sajnálni őket.

2022. márc. 27. 16:44
 8/9 anonim válasza:
100%

Én nem sajnálom őket. A bal fülemet viszont annál inkább, amikor üveghanggal süvít el mellettem a hlye állatja! ÉS nem hiszik el, hogy utána kb. fél óra, míg visszajön a normális hallás!

De ezek az állatok bezzeg erre azt mondják, hogy: "menj el fülészetre!"

Most is itt brummogtatnak a 46-oson fel és alá már vagy egy órája!

2022. márc. 27. 19:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Még az előre soroláshoz:

Araszol a sor, előttem lévő kitette az indexet, de mivel mellette voltak a sávban elkezdett lemaradni, a sávban is csináltak neki helyet, elkezdett átsorolni.

Közben megállt a sor így nem tudott teljesen besorolni, átlógott elém a hátulja.

Közben jön a motoros, vág egy satu féket, mintha nem ott állna az autó már másodpercek óta.

Majd sor elindul, kocsi besorol, motoros meg mellé megy és elkezd neki mutogatni.

Egyrészt semmi jogosság nem volt a felháborodásában, mert ő a paraszt aki a sorok között közlekedik, másrészt már egy adott forgalmi szituációba került bele és véletlenül sem arról van szó, hogy veszélyeztették vagy akadályozták volna.

Aztán annyira el volt foglalva a vélt sérelmével, hogy megstukkolta az előttem gyök kettővel guruló furgont. Nem lett sem kár, sem sérülés, de majdnem elperecelt.

Komolyan mondom felröhögtem, hogy mekkora instant karma.

2022. márc. 27. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!