Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosok, tippek a rutin...

Motorosok, tippek a rutin palyahoz?

Figyelt kérdés

Vagyis mondhatnam ugyis: vannak tippek a lassu motorkezeles elsajatitasahoz?

Eddig 2 orat vezettem (A2 rutin) de nagyon bena vagyok es tok kellemetlen neha, erre ratesz hogy a motort alig lehet uresbe rakni, van hogy tizedjere sikerul. Ugy vettem eszre az tenyleg sokat segit ha a tankra raszoritom a labaimat. Van meg ilyen trukk amivel szepen lehet terelgetni ilyen lassu sebessegnel a motort? Az a baj az oktato nem nagyon foglalkozuk velunk, inkabb csak megyunk egymas mogott sorban es ennyi..

2021. szept. 21. 05:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Alacsony sebességnél hátsó fék folyamatos (enyhe!) használata stabilizálja a motort. Aztán ott van az is, hogy mindig arra nézz, amerre haladni akarsz. Szűk, kis sebességű kanyarnál döntsd be magad alatt a motort úgy, hogy a felsőtested maradjon, amennyire lehet, közel a függőlegeshez.

Egyébként ha megy az angol, YouTube-n elég sok jó anyagot lehet találni.

2021. szept. 21. 07:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Az első nagyjából leírta, amit lehet, viszont a helyedben lehet hogy elgondolkoznék az oktató váltáson, ha ennyire semmit nem ad át. Nekem nagyon korrekt oktatóm volt, mindent megmutatott és el magyarázott. De a legfontosabb valóban, hogy oda nézz, ahova menni akarsz és a hátsó fékkel tudod lassítani, stabilizálni a motor mozgását.
2021. szept. 21. 14:25
 3/4 A kérdező kommentje:

és ha hátsó fékezek közben feltételezem a gázt is kicsit jobban kell húznom hogy ne álljak meg ugye? mert ezt próbáltam de azonnal elkezdett fulladozni/lefulladt, ez a kevés gáz miatt lehetett?

ilyenkor nem kell kuplungot húzni semennyire (pl. egyívű megfordulásnál)? köszönöm a segítséget!:)

2021. szept. 21. 19:48
 4/4 anonim válasza:
Én augusztusban rutinvizsgáztam. Eleinte én is béna voltam. Aztán ráéreztem, hogy lendületben kell maradni és ki kell tolni magam alól a motort, úgy szépen el fog fordulni, szinte magától. És ami a legfontosabb: HIDD EL HOGY MEG TUDOD CSINÁLNI!
2021. okt. 6. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!