Motorosok! Milyen gyakran kell rátölteni a motorotok akkumulátorára?
Figyelt kérdés
Egyszer, kb három hét állás után reggel még beindult a motor délután már nem indult be munkában, be kellett tolni. Hétvégén feltöltöttem, másnap reggel 12.51V-t mértem. Heti 2-3x tudok vele eljönni munkába, egy indítás után 20-25 perceket jár a motor. Azóta minden nap mérem és a feszültség naponta 5-7 század Voltot veszít ha járok vele, ha nem. Így kb 2-3 hetente rá kell töltenem, biztos ami biztos. Ha 12,4V alá esik a feszültség már előveszem a töltőt. Ti is így vagytok ezzel? Természetesen töltést mértem, van. Az akksi zárt rendszerű, sajnos nem tudom mennyi idős.2021. okt. 6. 10:01
1/5 anonim válasza:
Valami nem okés az akksival vagy a generátorral szerintem. Ennyi idő alatt nem kéne lemerülnie. Ha meg használod, végképp nem. Van benne riasztó, vagy bármi extra fogyasztó?
2/5 A kérdező kommentje:
Én is gyanítom, hogy valami nincs rendben. Semmi extra fogyasztó nincs.
2021. okt. 6. 11:46
3/5 anonim válasza:
Az első válaszolóval értek egyet. Ha kiveszed hétvégére akkor is esik ennyit a feszültsége? Ha igen, akkor az akkuval lesz gond, ha nem akkor valami rövidzár szívja le az akksit.
Én általában 2 hetente motorozom és sosem kell töltenem az akksit ( téli hónapokra kiszerelem és 1 hónapban egyszer pár órára csepptöltőre rakom ).
4/5 anonim válasza:
Én bennehagyom télre is. Néha elmegyek motorozni egyet, megvan a szépsége. Csak jól fel kell öltözni, meg száraz időben kellemesebb. Volt, hogy 2 hónapig álldogált és némi köszörülés után simán indult. Amit írtál viszont, hogy 3 hét után reggel még indult, este munkában meg nem, az kicsit generátorhibára utal. Mármint ha rgegel még indult, utána használtad, azaz töltött, akkor este miért ne indulna...?
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A generátor tölt, megmértem. Tegnap reggel 12,46V, ma reggel 12,41V, ez megint 5 század. Valószínű régi, szulfátosodott akksival lesz dolgom. Télre már nem veszek újat, majd tavasszal.
2021. okt. 7. 06:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!