Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem gyanús hogy szinte mindegy...

Nem gyanús hogy szinte mindegyik 10+ éves külföldről behozott kocsiban 100-150.000 km van?

Figyelt kérdés
2022. márc. 20. 23:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
25%

#10-es #11-es vagyok jól lepontoztatok, talán mert megmondtam az igazat...?

Kérdező, nem, nem a váltóra értettem, hanem a kuplungra meg kettőstömegű stb. stb., de ha nem kell váltót használni, akkor nyilván előbbieket is kevesebbszer... Nem a váltó elhasználódást írtam nyilván az sokat bír.

Amúgy válaszomat a dízelekre értettem. De mit hoznak be nagyobb arányban? Nem ám benzinest, azt a csodás nepperarc se tudja megvenni kint olcsóbban mert azok még nem kotla állapotúak, vagy ha be is esik egy-kettő benzines, az IS tekert lesz.

Kint nem sokkal kerül olcsóbba a kocsi mint itthon, szóval a (mind kinti, mind itthoni) neppernek mi éri meg? A nagyon sokat futott, törött, dízeles, céges, éppen drága hibákat már hozó (de még rejthető pár hétig / hónapig) kotlákat behozni és kipofozni.

Ez a nagy büdös valóság, jó lenne ha felébrednétek.

2022. márc. 21. 11:18
 22/36 A kérdező kommentje:
3. válaszolónak írtam a váltóval kapcsolatos választ, akinek 149.990 kmre tekerték vissza az óráját és a bejáratuknál lépte át a km a 150et. Már volt benne váltócsere azt mondta. Ennyi km után? Csak akkor lehetséges, ha nem tudott vezetni az előző tulaj, de inkább a tekert opció valószínűbb. A legszarabb autókban is szokott bírni 200e kmt egy manuális váltó és akkor is max valamelyik csapágy fárad el benne.
2022. márc. 21. 11:42
 23/36 anonim ***** válasza:
73%

Benzinest is épp eleget hoznak be ahhoz, hogy a megrögzött benzines-imádó, mint amilyen én vagyok, kedvére válogasson belőlük. Tudom, mert egy éve vettem autót. Kereskedésből, ahol az árult autók 90%-a külföldről behozott (legtöbbször Ausztriából és Németországból). Rengeteg kereskedést végigjártam, hónapokon át nézegettem. Végül egy Ausztriából behozott, akkor 11 éves, kb. 210e km-t futott autót vettem.

Sokan nagyon bizalmatlanok a külföldről behozott autók iránt. Csak az a nagy büdös helyzet, hogy ha kizárólag nálunk üzembe helyezett autóra szűrök, akkor a kínálat háromnegyede kiesik. És abban bőven vannak nem rozsdás, jó állapotú autók.

Én azt mondom: akárkitől veszed, akárhol használták, akármilyen típusú, alaposan át kell nézetni. És akkor a rozsdásodástól elkezdve sok dolog ki fog bukni. Ami marad, abból kell válogatni, és nem a származásán lovagolni. Meg nem is a km-álláson, mert mint tudjuk, állapotot veszünk, nem km-állást.

2022. márc. 21. 12:06
 24/36 anonim ***** válasza:
34%

Nem gyanús mert mind vissza van tekerve

Az lenne gyanús ja 300 000 el árulnák őket mert az valós lenne és nem hinnénk el. Nem veszek külföldi kocsit csak magyart

2022. márc. 21. 12:10
 25/36 anonim ***** válasza:
41%

"Ennyi km után? Csak akkor lehetséges, ha nem tudott vezetni az előző tulaj, de inkább a tekert opció valószínűbb"

Kákán csomót keresni szituációja? :) Konkrétan mindenen is látszik az autón, hogy nem volt benne 200 ezer km, a vezetett márkaszervízes kiskönyvéről meg nem is beszélek.

2022. márc. 21. 12:20
 26/36 anonim ***** válasza:
60%
Németországban élek, évi kb 10-12 ezret autózok. Ha nem járnék haza Magyarországra évi 2-3-szor, akkor a fele lenne. Kisvárosban élünk. A legtöbb helyre gyalog vagy biciklivel megyünk. Home office van. Ha nagy ritkán be kell menni az irodába, akkor tömegközlekedek, mert az gyorsabb.
2022. márc. 21. 12:39
 27/36 anonim ***** válasza:
81%
Na pont ezert nem kell a kocsid... sok rovid tav valtogatas hideginditas... inkabb a sokat de rovid ido alatt futott
2022. márc. 21. 12:57
 28/36 A kérdező kommentje:
25. Szerinted a szervizkönyvet nem tudják módosítani, amikor fillérekért lehet kapni szervizkönyvet/pecsétet hozzá, beleírni meg a nepper is bele tudja írni, hogy mi /nem /történt a kocsin. Szervizkönyv csak akkor megnyugtató, ha a javításokról megvan minden számla, egyébként semmit nem ér. Én csak annak hiszek, ha odamegyek körbenézem és látom, hogy igen amit mondott alkatrész valóban volt cserélve, mert látszik rajta. Meg igen nem rozsdás, se az ajtók alja, se az alváz, sőt olaj se folyik orrán száján. Magyarnak az a fontos, hogy belül tiszta legyen és az ülés ne legyen szakadt. A motor állapota, rozsdásodás már nem lényeges. Szóval vevők 99% idióta.
2022. márc. 21. 13:18
 29/36 anonim ***** válasza:
76%

28# "Szóval vevők 99% idióta."

Sajnálom, hogy válaszoltam a kérdésedre! Az ilyen sutyerákokkal alapvetően nem is állok szóba, a kérdéseden nem látszott a mentalitásod.

2022. márc. 21. 15:51
 30/36 A kérdező kommentje:

29. Fáj, hogy leírom azt, ami tény?

Most alapból ingerültebb vagyok a kelleténél, mert hirdetek egy valóban sérülésmentes végig magyar autót és rengeteg h.lye kérdéssel találom szembe magam. Már azon gondolkozom, hogy beadom egy kereskedésbe, mert mindenki is ért az autókhoz kicsiny kis hazánkban. Gombok alapján ítélik meg az autó állapotát, nem az alapján, hogy hibátlan porszáraz a motortér, jó hangja van és az alja se rohad. Ellenben egy visszatekert külföldi autóért, aminek rohad mindene (van kivétel, de ritka) sorba állnak, mert ki lettek rajta a gombok cserélve, meg az ülés újra lett kárpitozva és persze egy polírt is kapott.

2022. márc. 21. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!