Nem gyanús hogy szinte mindegyik 10+ éves külföldről behozott kocsiban 100-150.000 km van?
13-as, én is ezt tartom reálisnak.
Csak azért, mert a benzin ára neki pipafüst, miért akarna folyton folyvást utazni? Mondjuk lakik egy 50e lakosú városban, ahová gyalog negyedóra, autóval 3 perc bárhová eljutni. És hétvégén se biztos, hogy nyakába veszi a világot és megy hegyen-völgyön át.
Nekem évi 6-7e km-t fut az autóm úgy, hogy az anyósom 100 km-re lakik tőlünk, hozzá rendszeresen járunk, továbbá időnként maszek munka miatt 100-200 km-re elutazom. És időnként kirándulni, nyaralni megyünk.
Ja, és egyre több a home office munkakör nálunk is, nyugaton gondolom még inkább. Ami azt jelenti, hogy otthon ül a fenekén. És egyre több a házhoz szállító bolt, vagyis boltba is egyre kevesebb oka van járni az embereknek.
És pl. Grazban jártam egyszer, fantasztikus jó a tömegközlekedése, és használják is! Szóval ott sincs mindenkinek hozzánőve a feneke az autó üléséhez, sőt, állítom, kevésebb embernek, mint nálunk.
A magyar ezt KÉRI..
Nem veszi meg a 200 ezret futottat. a 25 éves autótól is elvárja hogy 98 ezer legyen benne. :)
És persze százezrekért legyen makulátlan, garanciával. :)
Évente 20.000km futás teljesen átlagos használat mellett simán összejön.
Ami ennél kevesebbet megy az vagy harmadik autó, vagy napi 2 km-t használják az óvoda, Plaza, otthon háromszögben. Ez utóbbi egyébként nem biztos, hogy jó vétel....
Tehát a 10 év 200k reálisabb normál hasznalatú autó esetén.
"Ami ennél kevesebbet megy az vagy harmadik autó, vagy napi 2 km-t használják az óvoda, Plaza, otthon háromszögben. Ez utóbbi egyébként nem biztos, hogy jó vétel...."
Miért? Mint mondtam, én 13 évesem 150 ezret futott. Valszeg ugyanabban a városban használták az iskoláig, boltig, munkahelyig. Ezt mondjuk jól példázza, hogy már váltót cseréltek benne, tehát "eleget" használták, csak városban volt járatva, lehet, hogy olyan által aki még baxta is neki a váltót. De egy ilyen hibától nem lesz automatikusan visszatekert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!