Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem gyanús hogy szinte mindegy...

Nem gyanús hogy szinte mindegyik 10+ éves külföldről behozott kocsiban 100-150.000 km van?

Figyelt kérdés
2022. márc. 20. 23:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
72%
Én egyébként meg pont hogy a rendkívül sokat futott de fiatal itthon forgalomba helyezett dízelekre vadászok / vadásznék, mert azok 90%-ban pályán élték életüket, ahol a váltóhoz alig kell nyúlni...
2022. márc. 21. 08:00
 12/36 anonim ***** válasza:
73%
2 éves autoban is lattam mar ennyit.
2022. márc. 21. 08:23
 13/36 grafno ***** válasza:
74%
En becsben elek es sok ismerös vesz/vett uj autot es ami erdekes, hogy az emberek nem jarnak a kocsival. Szomszed vett egy cla200as mercit es heti 2x megy vele. Masik ford kuga es egesz heten a garazsban all. Vw toureg heti 3x hasznalva. Anyos is merci A klasse evi 2000km. Most adtam el egy mondeot 2.0tdci 2009.03 122e km. Es soknak van meg egy autoja vagy mennek gyalog es tömegközlekedes. A masik veglet pl van par kollega aki napi 120-150km is ingazik. vagy napi 300at. Sok ismerös azt mondja hogy 150ekm sok egy kocsiban el kell adni. Szerintem akkor szoktak eladni az emberek amikor elviszik vizsgara es mondanak egy 3000-4000eus arat a kocsi meg 6e-7e-t. Otthon meg töredekeböl kihozza a szaki vagy magyarban meg 1 elmeggyel eladja es majd aki megveszi az fogja megcsinaltatni.
2022. márc. 21. 08:52
 14/36 anonim ***** válasza:
73%
Az sem mindegy milyen autóról van szó. Egy 3 hengeres városi kisautóban teljesen hihető, egy dízel Passatban már kevésbé. Bár ezerből egyszer ott is előfordulhat.
2022. márc. 21. 09:11
 15/36 anonim ***** válasza:
42%

13-as, én is ezt tartom reálisnak.

Csak azért, mert a benzin ára neki pipafüst, miért akarna folyton folyvást utazni? Mondjuk lakik egy 50e lakosú városban, ahová gyalog negyedóra, autóval 3 perc bárhová eljutni. És hétvégén se biztos, hogy nyakába veszi a világot és megy hegyen-völgyön át.

Nekem évi 6-7e km-t fut az autóm úgy, hogy az anyósom 100 km-re lakik tőlünk, hozzá rendszeresen járunk, továbbá időnként maszek munka miatt 100-200 km-re elutazom. És időnként kirándulni, nyaralni megyünk.

Ja, és egyre több a home office munkakör nálunk is, nyugaton gondolom még inkább. Ami azt jelenti, hogy otthon ül a fenekén. És egyre több a házhoz szállító bolt, vagyis boltba is egyre kevesebb oka van járni az embereknek.

És pl. Grazban jártam egyszer, fantasztikus jó a tömegközlekedése, és használják is! Szóval ott sincs mindenkinek hozzánőve a feneke az autó üléséhez, sőt, állítom, kevésebb embernek, mint nálunk.

2022. márc. 21. 09:13
 16/36 anonim ***** válasza:
61%
de
2022. márc. 21. 09:15
 17/36 anonim ***** válasza:
80%

A magyar ezt KÉRI..

Nem veszi meg a 200 ezret futottat. a 25 éves autótól is elvárja hogy 98 ezer legyen benne. :)

És persze százezrekért legyen makulátlan, garanciával. :)

2022. márc. 21. 10:31
 18/36 anonim ***** válasza:
25%

Évente 20.000km futás teljesen átlagos használat mellett simán összejön.

Ami ennél kevesebbet megy az vagy harmadik autó, vagy napi 2 km-t használják az óvoda, Plaza, otthon háromszögben. Ez utóbbi egyébként nem biztos, hogy jó vétel....

Tehát a 10 év 200k reálisabb normál hasznalatú autó esetén.

2022. márc. 21. 10:50
 19/36 anonim ***** válasza:
21%

"Ami ennél kevesebbet megy az vagy harmadik autó, vagy napi 2 km-t használják az óvoda, Plaza, otthon háromszögben. Ez utóbbi egyébként nem biztos, hogy jó vétel...."

Miért? Mint mondtam, én 13 évesem 150 ezret futott. Valszeg ugyanabban a városban használták az iskoláig, boltig, munkahelyig. Ezt mondjuk jól példázza, hogy már váltót cseréltek benne, tehát "eleget" használták, csak városban volt járatva, lehet, hogy olyan által aki még baxta is neki a váltót. De egy ilyen hibától nem lesz automatikusan visszatekert.

2022. márc. 21. 11:01
 20/36 A kérdező kommentje:
Tényleg ezt kéri a magyar! Inkább vesz egy visszatekert, rozsdás németet, osztrákot 350e visszatekerve 150re, mint egy garantált km futott magyart 250e kmrel. Hozzátenném a magyar nem fog annyira rozsdásodni, még akkor se ha egész életét csillaggarázsban töltötte. Egyik válaszoló írta, hogy váltót kellett cserélni a külföldről behozott kocsiban es 100e km körül van benne. Egy sima manuális váltó nem szokott tönkremenni ennyi km után, szóval min 300.000km van abban is nagy valószínűséggel.
2022. márc. 21. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!