Melyikben alacsonyabb az etanol, az E10-ben vagy a prémium
benzinben?
Figyelt kérdés
A tesóm mondta, hogy volt a szervizben olajcserére és ott éppen szereltek egy benzines Kia Sportaget és egy benzines Kia Ceed autót, mindkettő 2014-es évjáratú és 1,6 GDI motor van benne.
Ott mondták a szerelők, hogy erős kokszolódás volt a motorban és a dugattyú is kilyukadt, szinte félig elolvadt.
Mindkettő autóban 160 ezer km volt.
Mondták ha rendszeresen prémium benzint használtak volna, ilyen hiba nem nagyon történt volna.
Az E… az etanol maximális százalékát jelenti, így az E10-ben több van. A prémium 100-as pedig E5, így kevesebb van benne.
Ezekkel a közvetlen befecskendezésűekkel ez a baj, hogy E10-et raknak bele és rövidtávokon használják, ezért bekokszolódik.
2022. márc. 11. 17:44
2/8 anonim válasza:
Az e5-ben kevesebb az ethanol mivel az 5 százalék kevesebb mint a 10
2022. márc. 11. 17:49
3/8 A kérdező kommentje:
1: Értem. Akkor a prémium benzin használata rövidtávokon a motorban nem alakit ki kokszolódást, vagy csak elenyészően?
2022. márc. 11. 17:51
4/8 anonim válasza:
Nyilván jobb neki.
2022. márc. 11. 17:54
5/8 anonim válasza:
#3 Nem kialakít a benzin lerakódást, hanem a prémiumban több olyan adalék van, ami megakadályozza vagy oldja ezt a lerakódást és a kevesebb etanol miatt is jobb. A legjobb pedig ha nem rövid távokra van használva, vagy minimum néha meg van hajtva hosszabb távokon.
2022. márc. 11. 17:58
6/8 A kérdező kommentje:
Értem, ezekre voltam kiváncsi. :)
Köszi a válaszokat. :)
2022. márc. 11. 18:05
7/8 anonim válasza:
Nem az E tartalom miatt mondták, hanem azért, mert közvetlen befecskendezéses motorokba erősen nem ajánlott 95öst tankolni.
2022. márc. 11. 18:13
8/8 anonim válasza:
Az E5 százas benzinben nem etanol a bio összetevő szerencsére és ezért nem bántja a szerszámgépek, karbis járművek műanyag és gumi alkatrészeit. Nekem volt úgy hogy az E10 deformálta a husqvarna benzinsapkáját például.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!