Van kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy a prémium benzinek jobb hatással vannak a motorra és kevesebbet fogyaszt tőlük az autó?
Pl. MaxxMotion, VPower, stb. Olyanokra gondolok, amik megvehetők a népszerű benzinkutakon, de nem 95-ösök.
Többször tankoltam már olyat, de a fogyasztáson nem észleltem számottevő javulást, a motor élettartama meg eléggé megfoghatatlan dolog egy átlag autós számára.
Apróbetűs rész a Shell V-Powernél:
"A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó-rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető teljesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus."
A legtöbb kamu sztem, fogyasztást nem csökkent, tesztelték is TC ben anno.
A vpower diesel nekem segített, néha nem reagált a kocsi gázadásra, valszeg üzemanyagszűrő miatt, tankoltam ilyet a shellnél párszor és azóta nem jelentkezik a dolog.
Shell-tol tankoltam a fuelsavet magasabb volt a fogyasztasom.
95 premiumot tankolom 95 shell v powert (100as nincs a kuton ahova jarok)
Alacsonyabb a fogyasztasom, jobban reagal a gazadasra a motor is halkabb.
Itt-ott betankolom a 100ast akkor arra megalacsonyabb a fogyasztasom es porgosebb a motor is.
Ez az en sajat tapasztalatom.
Nekem az elég bizonyíték hogy 10-15e km után mindig gyakorlatilag új színű a motorolajam.
Amúgy a motor hangján nálam egyértelműen kijön a különbség, hidegen melegen is, alapjáraton is, nagy fordulaton padlógáznál is.
Fogyasztásban nem vettem észre szemmel látható különbséget.
Ismeritek a vízlágyítós fűtőszálas poént?
Nagyjából a prémium üzemanyag is hasonló dolog.
Szerintem.
Sosem rajongtam a prémium üzemanyagért, lehet hogy kíméli a motort, de mit érek vele ha többet költök a prémiumra, mintha a rossz alkatrészt kicserélném. Csak egy vélemény, lehet tévedek. A benzinárakat elnézve már igazán mindegy hogy sima vagy prémium.
Ezt kb lehetetlen valószerűen megmondani mert ha segít valamennyit akkor se fog 2-szer tovább menni a motor,max egy kicsit segít fogyasztásban,élettartamban stb
És ezek a dolgok rengeteg tényezőtől függenek,nem lehet úgy megnézni hogy minden tényező ugyanaz legyen csak az üzemanyag változik.
A fogyasztás függ vagy 10-20-30 folyamatosan változó tényezőtől,lehet segít 2%-ot a prémium de ha a 30-ból 2 változó 1%-ot romlik akkor a végeredmény ugyanaz lesz.Azt hiszed ugyanúgy mentél egy szakaszon de egyszer más volt a szél,egy kicsit jobban nyomtad a gázt csak nem vetted észre,változott a hőmérséklet,páratartalom stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!