Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A8 2004 (D3) milyen...

Audi A8 2004 (D3) milyen érzés benne ülni ? Milyen a minősége?

Figyelt kérdés

Viszonyítként egy ilyen régi prémium autó , mint az audi A8 még mindig olyan minőségi, vagy 16 év elteltével már "fapados" az érzete, mondjuk egy mai autóhoz képest?

Sajnos nekem nincs tapasztalatom sok kocsival, érdekelne olyan emberek véleménye akinek van tapasztalata akár több autóval is.

2022. febr. 16. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván egy Mai A8-hoz képest más világ, de egy átlagos mai autótól még mindig minőségibbb.

Nekem E46-os 3-as BMW-m van, 2003-ból, szóval 19 éves. Családban van egy 2018-as 7-es Golf, még attól is csendesebb, minőségibb, pedig tényleg nem kevés év van a két modell között. SZóval mondhat bárki bármit, egy prémium márka 20 év múlva is prémium márka lesz, persze csak ha normálisan karbantartják.

2022. febr. 16. 14:25
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem te kérdezted hogyan kell hangszórót cserelni a hű de prémijum hámhuszba? Most meg már veri a 4 éves golfot?

2022. febr. 16. 16:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem, tehát nem lesz olyan érzésem benne, hogy egy régi luxusautóban ülök, ami nem adja meg azt a biztonság/kényelem és komfort érzetet,

mint Például: egy 2015-ös Skoda Octavia , esetleg egy 4-5 éves Opel Insignia , Passat B7 / B8, audi A5 vagy más hasonló pár éves autó.

Idáig egy Skoda Octavia 2013-at használtam, Opel Insignia 2012 és egy Renault Megane-t.

Tehát ezekhez képest egy régi, 2004-es Audi A8-at szeretnék viszonyítani.

2022. febr. 16. 21:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Illetve Suzuki Vitara és egy Audi A5 sportback (asszem 2011 évj.) amiben eddig ültem.
2022. febr. 16. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:
#2 én nem kérdeztem ilyet. (#1)
2022. febr. 17. 04:51
 6/8 anonim válasza:

Az említett márkájú és típusú autókkal még véletlenűl sem szabad összehasonlítani,mivel nem idő kérdése,hogy sosem fogják azt tudni amit az A8 már abban az időben.Fotelekben ülsz, az autóban,mintha egy nappaliban űlnél,felhúzott ablakok mellett megszűnik a külvilág,vagy vegyük csak az adaptív légrugózást peldáúl.Tehát a kényelem és komfortérzetről ennyit...a biztonságérzetet meg plussz a kb.1m adja ami a felsorolt típusok és az A8 között van ;)

Természtesen ha jó az autó és nem egy lelakott rocsot rakunk ezekkel szemben,mert amiket írkálnak egyesek az A8-ról meg álltalában a márkáról az azért van,mert szart vettek..ennyi.

Ezek a saját tapasztalataim,mivel nekem VAN egy JÓ A8-am,igaz 2009-ből és viszonyításképpen A5-m is van,de nem összekeverendő,csak az embléma ugyanaz...A8 előnyére.

Remélem tudtam segíteni!

2022. febr. 17. 08:38
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Ültem A8asban, nem is egyben, volt sajátom is, de nekem D2 volt, amiből akarok venni újra.. Na de a lényeg: ez a D3-as generáció mikor fiatal volt, mondjuk olyan 2008-2010 magasságában, számomra abszolút übergermán luxus volt. A hátuljával sosem voltam kibékülve, de azonkivül mindene tökéletes. Na és most obiektíven nézve: adnak ezek a nagy bálnák egy nagyon különleges élményt, amit mai napig nem ad egy új Octavia sem, vagy hasonló autó. Az A8-nál nagyon vastagok az ajtók, nagyon le van szigetelve minden, amitől lesz egy ilyen süketszoba jellege, hogy látod az ablakon, hogy nagyon gyorsan halad a táj melletted, de nem érzékeled, hogy mész, nincs zaj. Plusz hatalmas a beltér, ami megint egy plusz komfortérzetet ad. Olyan bunker érzete van, hogy ülsz egy masszív bunkerben, ami kényelmesebb, mint otthon a nappaliban a legjobb foteled. Még annyit tennék hozzá, hogy a Phaeton még durvább, annyira elszigetelt, bunkerszerű autót én még egyet nem láttam, pedig S-klass Mercedeseket is vezettem. Na a Phaeton veri az A8-at ilyen tekintetben.

És akkor egy kis személyes sztori: pont múlthéten láttam egy ilyen D3-as A8-ast, és átfutott az agyamon, hogy mennyire nincsenek ezek az utakon, effektív eltűntek. És amit láttam, azon tűnődtem, hogy nem is szép már ez az autó, egy nagy bálna, jó kiállással, de olyan fura, nem tudom. Míg a vele egy generációs C6-os A6ból annyit látok az utakon, mint a szemét, rengeteg van. Ellenben egy D2-es A8-as, amit szintén szökőévente látok, ma már sokkal elegánsabbnak, klasszikusabb formának tűnik. 2010 körül meg emlékszem, hogy akkor a D2-esemet láttam nagyon elavultnak a single frame-s A8asok mellett. Na szóval fura ez, hogy milyen hamar kopnak ki ezek a bálnák, és veszítik el a fényüket, majd nyerik vissza ismét, mint pl a D2es A8.

2022. febr. 17. 17:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Pontosan ilyen válaszokra voltam kíváncsi. Olyan emberek véleményére akiknek már többféle autóval is volt már tapasztalatuk, és vannak viszonyítási alapjai. Így már nekem is megvan a viszonyítási alapom. Ezek alapján ha esetleg átülök majd egy 3-4 éves középkategóriás autóba, nem fogom azt érezni, hogy az A8 már öreg hozzá képest, és fapados :)

Köszönöm a válaszokat !

2022. febr. 17. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!