Mennyi körülbelül egy audi a8 2003-2005-ös 3.0Tdi V6 fentartása?
Tehát olyanokra gondolok mint:
Az automata váltó mennyire megbízható?
Mennyi olaj megy bele?
Mennyi körülbelül a fogyasztása?
Pörgős autó, húz rendesen?
Nem gondolkodik ha lepadlózza az ember?
Meg úgy átlagban, megbízható maga ez az autó ezzel a motorral?
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat!
Jajj lehagytam a végéről azt, hogy esetleges hibasodas esetén, mennyi lóvé szükséges hozzá, tehát az alkatrész árakra gondolok.
Köszönöm megegyszer!
Tiptronic alapjában véve megbízható, főleg akkor, amikor még új volt és rendszeresen cseréltek benne olajat. 8-16 gazdás Audinál senki nem mondja meg mikor fog javításra szorulni a váltó. 600.000-et félre lehet rá tenni.
Gázolajból 8-14l között.
A motor egész jól viszi a bódét. Érezni nem a 6000-es W12-es motor van benne.
jobboldali vezérműtengelynél a vezérműlánc szokott megnyúlni. 800.000,-
Most húzok egy vonalat:
-----------------------------------------------------------------------------------
1. Légrúgó: nagyon jó ameddig teszi a dolgát. Leül valamelyik 400.000/db.
Szerencsés esetben javítható.
2. Szokásos dízelmotorokkal kapcsolatos karbantartás. Érzékelők, szenzorok..., ilyen-olyan tömítések, szűrők. Minden 10.000km-nél olajcsere!
3. Quattro hajtás, eszi a féket és a gumikat. Erre minimum 52.000.-/db. a nem gagyi gumi + szerelés 4.500.-/db. X 4, mert 4 kerék van az autón.
Ezt tök hülyeség havi lebontásban számolni... Mi 30-40 ezer havonta egy Corsában? :D. Havonta szervizbe kell vinni, vagy mi?
Az üzemanyagot ne számoljuk már ide...
Lehet van 2 éved, amikor hozzá se kell nyúlni. Meg lehet rá kell költeni fél év alatt 1 milliót. Ezért teljesen hülyeség ilyenről beszélni, hogy mennyi a fenntartása. Pláne meg hogy mennyi a fenntartása havonta... Egyiknek ennyi, másiknak annyi...
Mivel 3. éve ez van nekem,2009-s facelift változatban,talán van 1 kis rálátáaom a témára...szóval,ebbe a motorba nagyjából 2x annyi olaj kell mint a 4 hengeresbe,mivel V6(kb 8liter) ez márkafüggő :)
A szűrők ára szélsőséges,valahol 2000ft agyári valahol 3 vagy 4000(szabadáras) ki mennyire "éhes".
Az tény,hogy ha egy A8-al gurulsz be valahova,örömmel fogadnak(talán még meg is köpködik a kezüket nagy örömükben,tisztelet a kivételnek)
De szakértelem híján(mert ez nem opel kategória már elnézést,de ez premium autó,opel fenntartáai költséggel,legalábbis ami az enyémet illeti)ha találsz 1 jó szerelőt,azt érdemes is "megtartani",mivel nem botlasz bele minden utcasarkon egy A8-hoz érteni is tudó szakemberbe!
Mivel a sajátomba,igazilhatóan és vezetve a sz.füzetbe 240.000km van,még minden gyári és a fennt említett hibákra utaló jelet sem tapasztaltam.Nyílván ezt is ki kell fogni,de a találati lista első 2 olaláról nem fog sikerűlni szerintem...anni én is így mazsolázgattam,mire rátaláltam.
Bár nem egy agyonextrázott kivitel az enyém,gondolok ezalatt sávtartóra meg távolságtartó tempomatra,nekem nem ez volt a kikötésem..inkább biztis kézből és lehetőleg max.2-ik tulajtól legyen.Ezeket előtérbe helyezve és eszerint a vételárat kifizetve ;) nem lesz csalódás!!!
Soha más kocaiba nem akaraz majd beleűlni.A kéedéseidre válaszolva:
Természetesen ezek saját tapasztalatok eltérőek lehetnek..
1. A tiptronic 6-s váltója bizonyítottan a legmegbízhatóbb az automata váltók között,természetesen ez is olaj és rendszeres szűrőcsere mellett..hidegen nem rángatva,lepadlózva stb stb..bár ezt egy botváltós autónál se tenném :)
2. 8.2 liter olaj/10.000km-ként
3. Belváros: 1-2-3 fék,1-2fék,tehát belvárosi tempó 12l/100 a klíma mindegy hogy megy vagy nem.
Autópálya:nekem 6,5-9 ez állandó összkerékhajtás mellett és 110-230 között.
4. Pörög is meg húz is :) Mivel alu kasztnis nem sokkal nehezebb mint egy passat vagy hasonló kategóriájú autók.Csak 2x annyi lóerővel és nyomatékkal kb ;) + quattro.
A lepadlózást a váltó miatt nem javasolnám de ez az összes automatára igaz..azt a suzuki szereti meg a kocka lada..
A többit a leírásban kifejtettem azt hiszem,talán kicsit hosszasabbra is sikerűlt,de remélem sikerűlt megválaszolnom a kérdésidet ;)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!